Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-добрите плънки за домашни равиоли

Най-добрите плънки за домашни равиоли

плънки за равиоли

Равиолите са изделие от тесто, което се пълни с различни продукти. Външно напомнят на известните руски пелмени, но технологията и сервирането им е различна.

Вкусните равиоли са много популярно ястие най-вече защото създават усещане за ситост, добре се съхраняват и косервират. Най-вкусни са домашно приготвените равиоли с прясно тесто.

Не по-малко важна е плънката за равиоли, тя придава характерния за вида равиоли вкус, аромат и отговаря на начина на хранене на готвача - равиолите могат да бъдат приготвени с месо, гъби, сирена, зеленчуци и предлагат разнообразни възможности за използваните продукти за плънката, докато тестото дава по-малко варианти.

В следващите редове вижте най-добрите плънки за равиоли и възможните предложения:

Класически пълнеж за равиоли

В класическите равиоли месото се използва с лук и подправки. Всички меса са смляни, смесени и се използват като пълнеж. Колкото по-свежо е месото, толкова по-вкусни и сочни ще бъдат равиолите. По-добре да се смесят 2-3 вида месо. Може също да се приготвят равиоли със смес от месо, зеленчуци и гъби. За сочност се добавя мазнина.

Пълнеж за равиоли с гъби и сирене

плънки за домашни равиоли

Той се прави от гъби, сирене, сметана, масло, лук и подправки. Сметаната придава изключителна мекота на пълнежа.

Пълнеж за равиоли с кисело зеле

Тази възможност е интересна, защото киселото зеле у нас е на почит. Рецептата за приготвяне на плънката е много лесна. Киселото зеле се запържва с праз лук, добавят се подправки и се пълнят равиолите със сместа.

Пълнеж за равиоли с риба

Плънката за равиоли с риба се прави с мляна риба, която има тази особеност, че е по-вкусна, ако се добавят и цели неголеми нарязани парчета към нея. Затова половината от предвидената риба се пуска в месомелачка, а другата половина се реже на ситно с ножа. После се запържва с масло, добавят се избраните подправки и готовата плънка се пълни в равиолите.

Интересна препоръка е равиолите с растителни пълнежи да се направят по-големи, отколкото тези с месо, за да може плънката на първите да се усеща добре при консумацията.

Вижте и някои идеи за:

- тортелини;

- ньоки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest