gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Шоколадът помага повече при кашлица от меда

Шоколадът помага повече при кашлица от меда

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121267
Шоколад
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

Шоколадът е много по-ефикасно средство срещу кашлицата от меда, показва проучване на професор Алън Морис, ръководител на сърдечно-съдови и дихателни изследвания в Университета в Хъл.

Здравният експерт от години изследва средствата, с които можем да се борим с кашлицата, и твърди, че шоколадът е най-ефективното лекарство.

Експериментите на професор Морис са показали, че неприятната кашлица се успокоява в рамките на 2 дни при пациенти, които редовно са пиели какаов сироп. Хората, приемали шоколадовия лек, почувствали облекчение по-рано от тези, които наблягали на други методи, за да се излекуват.

По-рано Кралският колеж в Лондон откри, че че теоброминът в какаото в по-ефикасен от кодеина – основна съставка в лекарствата срещу кашлица.

Кашлица

В горчивия черен шоколад се съдържа около 450 мг теобромин, в сладкия тъмен шоколад - 150 мг, а в млечния шоколад - 60 мг. В бъдеще лекарите се надяват да започнат да лекуват кашлица с тъмен шоколад въпреки страничния ефект на наднорменото тегло.

В изследването на учените от Лондон са участвали 300 души, които хапвали черен шоколад 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици. След края на проучването 60% от доброволците подобрили здравословното си състояние.

Резултатите от опитите бяха стигнали до заключението, че с консумацията на шоколад, можем по-бързо да се излекуваме от кашлицата в сравнение с употребата на повечето медикаменти.

Учените са категорични, че в какаото може да противодейства на кашлицата. За разлика от стандартните лекарства, един шоколад може да образува лепкаво покритие по нервните окончания на гърлото, които да намалят кашлянето.

За това, когато почувствате първите симптоми, оставете парче шоколад бавно да се разтопи в устата ви, съветват авторите на двете изследвания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Радомира Михайлова
Иха, сбъдна се мечтата на доста хора...Да имат още едно оправдание да си хапват шоколад :)
1
0
Моника
Моника
24.01.2016 21:27
и аз така мисля
0
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
24.01.2016 12:12
Въпреки проучванията според мен меда си остава един от продуктите помагащи ефективно при болки в гърлото и кашлица.
1
0