Това ли са най-скъпите пици в света

1 от 4 Снимки
24 К
Снимка: Industry kitchen
24 К

Пицата често пъти бива подценявана, приемайки се за поредната фаст фууд храна, което се хапва набързо в някое треторазрядно заведение. Ресторант от Ню Йорк обаче напълно промени схващането за това тестено ястие. Заведението, намиращо се на брега на Ийст ривър, предлага пица за хиляди долари наред с не толкова скъпи сочни стекове, морски дарове и сладкиши.

Това истинско бижу се нарича 24 К и се предлага за невероятната сума от 2000 долара. По някаква причина обаче заведението е преценило, че няма нужда да му отделя специално място в менюто и го е поставило в секция със специалитети като лазаня, чиято стойност не надхвърля 20 долара.

Скъпарското блюдо е направено от сирене Стилтън, френски гъши пастет и хайвер на есетра от Каспийско море. Безспорно обаче най-ефектни са 24-каратовите ядливи златни люспички, с които пицата е поръсена.

И въпреки че тази вкусотия изглежда доста скъпа, интересно е, че тя всъщност не е най-луксозната пица, предлагана някога /разгледайте останалите в галерията по-горе/. Припомняме, че преди повече от седем години италианският готвач Доменико Корола произведе пица за 4200 долара. Неговото произведение съдържаше омар, потопен в ракия, червен хайвер, еленско месо, доматен сос и златни частици.

Сред най-скъпите пици, правени някога, е и тази на Надер Хатами, собственик на верига заведения във Ванкувър. През 2012 той постави рекорд по предлагане на скъпа пица без скъпоценности, като добави в менюто на заведенията си печиво за 450 долара. Пицата, носеше името С6 и бе приготвена от омар, руски, хайвер и треска от Аляска.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати