Защо и кога да приемаме хранителни добавки?

Прием на Хранителни Добавки
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Дали хранителните добавки са полезни или не - все още няма отговор, който напълно да потвърждава ползата от техния прием.

Сигурно е, че полза от тях има, но остава въпросът дали са необходими хранителни добавки или бихме могли със същия успех да си набавим всички необходими вещества чрез храните и напитките, които консумираме.

Истината е, че повечето хора търсят по-лесния начин и приемат хранителни добавки, вместо да хапнат пресни плодове и зеленчуци, сурови ядки или пък да си приготвят смути.

Почти е сигурно, че чрез храната - най-вече плодовете и зеленчуците, които се намират в сурово състояние, можем да си набавим всички полезни вещества дори в по-големи количества, отколкото са те в хранителните добавки.

Ако се постараем да хапваме месо и риба в умерени количества и избягваме тлъстите меса, ползите за организма ще бъдат много по-големи от една или друга хранителна добавка. Всяко нещо е по-добро в естествената си форма, това е безспорен факт.

Хранителни Добавки

Хранителна добавка не е случайно наименование на тези продукти. Името ни подсказва, че това са вещества, които се съдържат в храните и ние избираме начина, по който ще си ги набавим в организма. Също така трябва да се има предвид, че хранителните добавки не се усвояват напълно от организма.

Ако имате алергия или непоносимост към определена храна или групи храни, то тогава за Вас са полезни хранителните добавки, за да не лишавате организма от полезни за него вещества. Иначе е най-добре да набавяте всичко необходимо за тялото чрез храните.

За различните възрастови групи са необходими различни вещества, за да има баланс в тялото. Това отново може да се постигне чрез хранителен режим.

Хранителните добавки са полезни, когато нямате друг избор. В противен случай препоръчвам естественото набавяне за полезните елементи в организма чрез храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати