gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какво количество сок трябва да пием дневно?

Какво количество сок трябва да пием дневно?

Сок

Чудите се дали не прекалявате с фрешовете и натуралните сокове и какво количество дневно е нормално? Отговорът е: пийте толкова, колкото може да приемете, без да усетите дискомфорт от това.

По принцип 450 мл дневно е минимумът, който би дал положителни резултати, като препоръчваното количество е от 900 мл до 3 или повече литри. Тук трябва да помним, че колкото повече сок пием, толкова по-бързи ще бъдат резултатите.

Преди време беше наложено мнението, че соковете от свежи плодове и зеленчуци трябва да се пият в малки дози. Това мнение се дължеше и на факта, че по-назад в годините липсваха подходящи машини, чрез които можеше да се получава достатъчно количество сок.

Приготвянето дори на чаша сок отнемало много време и енергия. Ако тогава специалистите препоръчваха консумация на по-големи количества сок, ръчните сокоизстисквачки не биха се продавали добре, тъй като, както казахме, работата с тях отнема много време и усилия.

Фрешове

Днес ние имаме електрически машини и получаваме сок значително по-бързо и много по-лесно. При използването им протичат няколко процеса.

Първо от микроскопичните клетки на фибрите на плодовете и зеленчуците се отделят минералите и химичните елементи, витамините и хормоните. Впоследствие тези вещества се събират в сока и фибрите се отстраняват. Пулверизацията е фундаментален принцип за извличане на полезните елементи.

Натурални сокове

Сокоизстисквачките, които работят на принципа на центрофугирането, също имат своята стойност, макар и качеството на получения сок да е с по-ниски показатели.

Независимо от несъвършенствата на този метод, положителният ефект от пиенето на сокове е безспорен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати