Лесни трикове как да пестите в кухнята
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinji
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Лесни трикове как да пестите в кухнята

Лесни трикове как да пестите в кухнята

Горещо

Мястото с най-голямо количество електроуреди е именно в кухнята. Там всяка домакиня развихря своите готварски умения, но рядко се замисля как може да бъде намалена употребата на ток с няколко хитринки.

Съдове по-мярка - трябва да си купувате такива съдове, че да отговарят по размери на самите ви котлони. Ако съдът е по-малък от котлона, то със сигурност ще изразходите повече енергия от необходимото.

Тенджери

Не забравяйте капаците - с поставянето на капак на тенджерата или тигана всеки път, то ястието ще става по-бързо и така ще намалее и консумацията на ток.

Размразяване

Размразяване - ако предварително сте си извадили това, което ще готвите, то по този начин пак пестим от консумацията на ток.

Манджа

Никаква топла храна в хладилника - не слагайте топла храна в хладилника. По този начин хладилникът може да се развали, а и самата храна губи своите качества.

Микровълнова

Микровълновата - тя е един от най-ефикасните и икономичните методи за приготвяне на храна. След употреба изключвайте от тока, по този начин спестявате от излишния ток от таймера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати