gotvach.bg»Статии»Любопитно»Сол с вкус на вино – и това го има!

Сол с вкус на вино – и това го има!

Видове сол
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
8.80 лв.
Виж ››

Точно когато си помислихте, че вече можете да си поръчате всякакъв вид храна, за който можете да се сетите, се оказва, че се появи нов продукт, за който не сте могли и да си въобразите, че съществува, камо ли че ви е необходим.

Отскоро в магазините в Западна Европа вече може да се закупи специален вид сол – такава с вкус на вино! Продуктът не е създаден, за да си подправяте виното, а да овкусявате каквото ястие пожелаете, като му придадете по този начин специфичен вкус и мирис на вино. Без сол почти не можем, вино почти всички обичат, така че отвсякъде погледнато това си е велико кулинарно изобретение.

Голяма компания за производство на рафинирана сол и няколко френски производители са създателите на новия продукт. Те създават необичайната подправка, като обединяват вино от вида пино наор с първокачествени солни кристали. По този начин готовата винена сол има красиви лилави кристали, които могат по невероятен начин да преобразуват храната, която подправяме с тях.

Видове сол

Продуктът вече се е превърнал в истинска сензация в гурме кухнята на Западна Европа, като експертите препоръчват с него да се подправя мус от пилешки черен дроб, печено цвекло или печено агнешко с босилек. Създателите му смятат, че продуктът им е подходящ както за месни ястия, така и за вегетариански специалитети и различни видове салати.

Винената сол практически не съдържа в себе си алкохол и ястията, подправени с нея, са подходящи за сервиране на хора от всякакви възрасти. Създателите на продукта са от солната компания Jacobsen Salt Co в сътрудничество с Grochau Cellars в долината на Willamette.

Пино ноар

Пино-ноарната сол не е единственият нестандартен продукт на организацията. Компанията предлага също така специален вид черна сол, подсолен черен чесън, бели трюфели и соли от ванилия. Въпреки това от компанията смятат, че винената сол е най-успешният им продукт до момента и предвиждат масовото му разпространение до края на тази година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати