Вижте как изглежда сега момичето, което никога не е опитвало захар

Вижте как изглежда сега момичето, което никога не е опитвало захар
Снимка: instagram
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.67 лв.
Виж ››

Храната, която съвременните търговски вериги предлагат, съдържа толкова много преработена захар и консерванти, че е почти невъзможно да се храним здравословно винаги. Въпреки това има начин да избегнем всички тези опасни съставки и да приемаме само към биопродукти. Такъв е и случаят с малката Грейс Купър, която е на две години и половина и през живота си не е хапвала нито грам захар.

Момиченцето е на палео диета, откакто се е родило, и по тази причина след майчиното си мляко е приемала основно плодове, зеленчуци и месо във възможно най-чистия им вид. То се подслажда с плодчета, но никога не е опитвало вкуса на шоколад, бисквитка или друг десерт с преработена захар.

Диетата на Грейс е избрана от нейната майка Шан, която е известен фитнес инструктор. Още с раждането на детето г-жа Купър и съпругът ѝ решили наследницата им да не докосва съвременните храни и две години по-късно резултатът от решението им е на лице – Грейс расте будно и пъргаво дете, което има силна имунна система.

Да се отглежда дете при подобни условия обаче не е лесна задача. Майката на Грейс признава, че често денят ѝ минава в кухнята, за да достави на своето момиче всички необходими ѝ витамини и минерали. Щом види усмивката на здравото си дете обаче, забравя за умората.

Родителите трябва да се вълнуват от менюто на своето дете. Да, на пазара вече наистина има голямо разнообразие от специализирани продукти за бебета, но изследванията показват, че дори и те съдържат консерванти и преработена захар. Така че не бива да им имате сляпо доверие. Най-добре е лично да приготвяте храната на своето мъниче, съветва Шан.

Тя е наясно, че когато Грейс порасне, няма да може да я предпази от всички вредни изкушения и ще трябва да я остави сама да направи своите избори относно менюто си. Дотогава обаче ще се опитва да я държи настрана от тях.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати