С куркума, ябълков оцет и мед ще излекуваш тези болести!

Мед с Куркума

Куркума - известна на човечеството като невероятно полезна и ефективна добавка, доказано е от многобройни проучвания и за ефективността и за мозъка като цяло.

Ето и някои от тях:

1. Съдържа биологично активни съединения с мощни лечебни свойства. Тя съдържа куркумин – съединение с изключително силни антиоксиданти и противовъзпалителни свойства.

2. Куркуминът намалява възпалението и помага на организма да се бори с паразитите. Без него нашите тела могат да бъдат инфектирани с патогени.

3. Куркумата подобрява функциите на мозъка и намалява риска от заболявания на главния мозък. Куркуминът повишава нивата на мозъчния хормон-BDNF, който увеличава растежа на нови неврони и си бори с дегенеративните процеси в мозъка.

4. Спомага за предотвратяване на рак. Много изследователи са изучавали куркумина и неговия потенциал при лечение на рак. Установено е, че засяга растежа и разпространението на рака на молекулярно ниво.

Куркума

5. Куркумата се бори и с депресията. Изследване на 60 депресивни пациенти показа, че куркуминът е ефективен подобно на лекарственото средство Prozac, при лечение на симптоми на депресия.

Червата са ключът към здравата имунна система и когато не са уравновесени, цялото тяло страда. Повечето хора изпитват симптоми като стомашна болка, сърдечни пристъпи и кожни проблеми, когато червата им не са здрави.

Добрата новина е, че добавянето на здравословни пробиотици към вашата храна спомага подобряването на храносмилателната система и да се балансира цялата флора.

Рецепта на еликсира:

4 чаши филтрирана вода;

¼ чаша натурален мед;

¼ чаша ябълков оцет натурален;

1 щипка куркума;

1 щипка лют червен пипер

Налейте водата в тенджера. Затоплете водата на по-малко от 40 градуса и добавете меда, куркумата и лютия червен пипер, разбъркайте. Изсипете сместа в стъклена кана и оставете да се охлади. Пийте колкото ви се пие или по-точно според необходимостта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати