Доказано! Мазните храни водят до рак на простатата

фаст фууд

Всички знаем, че мазните храни не са сред най-полезните, които можем да сложим на трапезата си. Специално за мъжете, те се оказват пагубни.

Широко известно e, че нездравословното хранене с мазни храни и полуфабрикати може да подпомогне за появата на рак на простатата. До този момент научни и преки доказателства за това нямаше. Учени от Израел обаче са открили притеснителна връзка между генетичния механизъм, отключващ процеса на метастазиране при рак на простатата и консумацията на храни, богати на мазнини.

Ръководителят на екипа е категоричен, че откритието е тип превключвател към производството на раковите клети. Според него щом съществува механизъм като този, то няма как да няма лекарство, с което да бъде блокиран. С него ще се предотврати появата на метастази и дори ще може да се лекува вече наличния рак на простатата.

При частична загуба на туморния супресор - генът PTEN, започва канцерогенен процес, а пълната загуба на тази част от ДНК е свързана с образуването на метастази. Унищожаването на структурите на друг ген - PTL - също рязко активира растежа на тумора.

мазни храни

Фаст фууд диетата на опитни мишки скоростно довела до увреждане на гените PTEN и PTL, а това – до активно метастазиране. След началото на лечението на експерименталните животни за затлъстяване развитието на болестта спряло мигновено.

Това е първото пряко доказателство, че нездравословното хранене с мазни храни и полуфабрикати може да провокира появата и смъртоносното развитие на рака на простатата.

Зависимостта между фаст фууд диетата и възникването на злокачествени тумори е плашеща и налага вземането на спешни мерки. За щастие тя ще провокира и създаването на лекарство за справяне с този вид рак.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати