Мит или истина е отслабването с лимонова вода сутрин?

Лимонова вода
Електронна везна тип кана-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

През последните години лимоновата вода се превърна в нещо повече от напитка. Дори знаменитости като филмови звезди ни убеждават, че това е вярно, че сутрешната лимонова вода води до намаляване на телесната маса.

Повечето жени са опитвали лимонена вода с цел отслабване. Тази кисела течност, която не е много приятна на вкус, се смята, че ще разтопи излишните килограми, и то само за няколко седмици, едва ли не и за дни.

Истината е някъде по средата. В повечето случаи лимонова вода се приема сутрин, което ще доведе до ускоряване на процеса на детоксикация на тялото и естествения му процес на пречистване. Смята се, че колкото повече се приема лимонова вода, толкова може да доведе до загуба на тегло.

Лимоните донякъде помагат да се свалят излишните килограми, но те са и полезни със своите качества за храносмилателната система, грижа за кожата и косата, респираторни нарушения и при високо кръвно налягане. Така че съвсем спокойно може да се замени кафето или други газирани напитки с една неутрално приготвена лимонада, но разбира се в нея не трябва да има подсладители.

Лимони

Жълтите цитруси са полезни - спор няма! Съдържат едва доловими калории, но едновременно с това съдържат изключително много витамини и минерали като калций, манган, мед, и още много други. Също така съдържат и пектин и полифеноли, а точно тези две съединения водят до загуба на апетит.

Разбира се, че все още трябва да се направят допълнителни проучвания за ползите от лимоните и най-вече за действието им върху загубата на тегло, но никой не може да отрече положителните им качества върху организма на човек.

Лимоновата вода е хубаво да се приема сутрин - половин лимон изстискан в 200 мл хладка вода. Добре ще бъде, ако напитката се приема и преди всяко хранене, така се ускорява метаболизма.

Лимонова вода

Дали ще помогне лимоновата вода да се отслабне, все още не е напълно ясно, но е напълно вярно, че лимоните са изключително полезни, така че една натурална лимонада може само да ни освежи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати