Колко калории да приемаме дневно, за да отслабнем?

Дневен калориен прием

Колко калории трябва да приемаме средно?

Жените трябва да приемат около 2000 калории на ден за поддържане на теглото и 1500 калории, за да свалят по един килограм на седмица.

Мъжете се нуждаят от 2500 калории за поддържане на теглото и 2000 калории, за да свалят по един килограм на седмица.

Калорийният прием обаче е нещо индивидуално и зависи от многобройни фактори като възраст, височина, текущо тегло, ниво на активност, метаболитно здраве и други.

Какво са калориите?

Калорията е единица, която измерва енергията. Калориите обикновено се използват за измерване на енергийното съдържание на храните и напитките. За да отслабнете, трябва да приемате по-малко калории, отколкото тялото ви изгаря всеки ден.

5 съвета за намаляване на калорийния прием без гладуване.

1. Повече протеин

Консумирането на повече протеин може да намали апетита и да увеличи броя на калориите, които изгаряте. Ако искате да отслабнете устойчиво и с минимални усилия, помислете за дълготрайно увеличаване на приема на протеин. По този начин ще забързате метаболизма си и ще намалите апетита си, което автоматично ще доведе до загуба на тегло.

2. Избягвайте безалкохолни напитки и плодови сокове

Калории от напитки

Друга сравнително лесна промяна, която можете да направите, е да премахнете течните калории със захарно съдържание от вашата диета. Няма абсолютно никаква физиологична нужда от тези напитки, затова дългосрочните ползи от избягването им могат да бъдат зашеметяващи.

3. Пиенето на повече вода може да помогне за отслабването

Един много лесен трик за намаляване на теглото е пиенето на повече вода. Ако приемате 2 литра вода на ден, може да изгорите около 96 калории. Още по-важно е времето, в което пиете вода. Тъй като пиенето на вода половин час преди хранене може да ви накара инстинктивно да приемате по-малко калории. Кофеиновите напитки като кафе и зелен чай също са отличен избор. Съдържанието на кофеин може да повиши метаболизма в краткосрочен план.

4. Упражнения и силови тренировки

Единствената доказана стратегия за предотвратяване на загуба на мускулна маса и забавяне на метаболизма са силовите тренировки. Ако нямате възможност да стигнете до фитнес залата, можете да тренирате и вкъщи. Кардио упражненията също са необходими - не само заради свалянето на тегло, но и заради постигането на оптимално здравословно състояние.

5. Намалете приема на въглехидрати

Намаляване на калориите за отслабване

Най-вече рафинирани въглехидрати и захари. Намаляването на въглехидратите е много ефективен начин за отслабване, защото намалява апетита и автоматично ви кара да приемате по-малко калории.

Според проучванията спазването на нисковъглехидратна диета може да доведе до загуба на около 2-3 пъти повече тегло, отколкото диета с ниско съдържание на мазнини. Количеството на калориите, от които се нуждаете ежедневно, зависи от това дали искате да поддържате, сваляте или покачвате тегло.

Няколко лесни промени в диетата и начина ви на живот като упражнения, правилна хидратация, повишен прием протеин и намален прием на въглехидрати, могат да ви помогнат да свалите ненужните килограми и да се чувствате удовлетворени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати