gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как се търсят трюфели

Как се търсят трюфели

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
524918312398
трюфели
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
25.00 лв.
Виж ››

Трюфелите са вкусна гъба с уникален вкус и силен специфичен аромат. Тези гъби изглеждат доста необичайни, но вкусът им се запомня още повече - той е много силен, не ерозира дълго време, ако изсушите трюфела на слънце.

Самият трюфел прилича на картоф и да се намери не е лесно, защото расте почти напълно под земята. Трюфелите узряват в края на лятото и се намират в ливадите, където получават много светлина, или по краищата на дъбовата гора.

Цветът на трюфела зависи от вида: той може да бъде бял, черен, шоколад, сив. Обикновено трюфелите гнездят по няколко екземпляра.

Трюфелът се среща често в Крим. Руският трюфел расте в западна и централна Украйна, а в Русия расте в районите Курск, Белгород и Москва.

Как се търсят трюфели

Необходимо е да се влезе в широколистната гора след дъжд, след което гъбата се разравя от земята и половината започва да излиза от земята.

Обикновено дълбочината на растежа е от 10 до 20 см.

Много е трудно да се намерят трюфели, затова се използват за целта обучени кучета, които намират трюфелите по тяхната миризма, но затова е необходимо да има в наличност поне една гъба, за да може животното да запомни миризмата.

Друг начин да се намерят такива гъби е невъзможен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати