Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кулинарна употреба на трюфели

Кулинарна употреба на трюфели

AdminAdmin
Администратор
95442k
Черни трюфели

Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите.

Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите се използват в много ястия. Те могат да се съчетават с почти всички продукти.

В комбинация с яйца, с месо и с някои видове сирена те превръщат ястието в истинско кулинарно пиршество.

Трюфелите се нарязват на много ситно и с тях се поръсват различни видове ястия – от месо, риба, зеленчуци. Трюфелите се добавят в различни видове паста - равиоли, спагети, тортелини, като изцяло променят вкуса и аромата на приготвеното ястие.

Ньоки с трюфели

След като ситно нарязаните трюфели си взаимодействат с другите продукти, те започват да излъчват силен приятен аромат. Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври.

Трюфелите не понасят термична обработка, тъй като така губят своите качества, затова единственото, което може да се направи в това отношение е няколко минутки да се запекат, колкото да пуснат повече аромат.

Те могат също така да се приготвят на пара за няколко минути или да се задушат набързо във вино. В суров вид трюфелите могат да се добавят в различни видове сосове.

Нарязан трюфел

За най-ценни се смятат черните трюфели. Те се използват за добавка в изисканите ястия от френската кухня. Според френските майстори готвачи, ако добавите съвсем малко трюфели в пържените яйца, се получава закуска, за която всеки ще си спомня дълго.

Трюфелите са скъпо кулинарно удоволствие. Французите използват трюфелите в комбинация с яйца, картофи, месни ястия, пастети от гъши дроб, различни видове салати и предястия.

Белите трюфели са любими на италианците. Тези гъби се настъргват и с тях се поръсват различни видове ястия. Трюфелите се използват като добавка към класическото ризото.

Много популярен е сосът от бели трюфели, масло, сметана, чесън и аншоа, който италианците използват за зеленчуци и спагети. За ценители на изисканата кухня е подходящо да опитат бял трюфел, поръсен с пармезан и полят с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest