Празнуваме деня на лимоновите мъфини

Празнуваме Деня на лимоновите мъфини
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен
34.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

На 15 декември е време да обърнем специално внимание на мъфините - и по-специално на лимоновите мъфини. Лимоновият аромат е любим вкус в света на сладкишите, а Денят на лимоновите мъфини е перфектното извинение да се насладите на сладко преживяване с този отличителен цитрус.

Лимонът в тортите може да им даде освежаващ нюанс, а когато се прибави към мъфина, се получава особено вкусно сладкишче.

Ето защо лимоновите мъфини заслужават свой собствен ден!

Историята на Деня на лимоновите мъфини

Първото сведение, което имаме за създадено кексче в чашка, е книгата American Cookery от 1796 г. от Амелия Симънс - първата американка, която пише и публикува книга за готварство. В една от рецептите тя си призовава към използването на малки чашки за печене на леки малки тортички.

Терминът Cupcake е бил отпечатан за първи път в Седемдесет и пет сладкиша от Елиза Лесли през 1828 г. Терминът произтича благодарение на това, че са изпечени в малките си формички и скоро стават популярни като мъфини (с размери и форма, удобни за отхапване).

Вкусовете на мъфините са безкрайни - от шоколад, до всички видове плодове, ванилия или фъстъчено масло. Тези малки сладкиши могат да бъдат приготвени по различни начини, за да бъде задоволен всеки един вкус.

Как да празнувате деня на лимоновите мъфини

Лимонови мъфини

На първо място, ще ви трябват хартиени чашки - или можете да използвате тавичка с форми за мъфини, ако имате такава. Смесват се 100 грама захар с около 140 грама масло, 140 г брашно и 2 яйца. Изстискайте сока от половин лимон и разбърканата смес разпределете във формичките.

Можете да декорирате и украсявате по Ваша фантазия. Изпичат се около 20 минути в средно гореща фурна. След като лимоновите мъфини са готови, изчакайте да се охладят да си ги украсите.

Направете за приятели и семейство Ви или заделете една част за себе си … Ние на никой няма да кажем! Не забравяйте да отпразнувате Деня на лимоновите мъфини!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати