Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Празнуваме деня на горещото какао

Празнуваме деня на горещото какао

Празнуваме деня на горещото какао

Превъзходството на горещия шоколад както за здравето, така и за храненето, скоро ще има същото предпочитание пред чая и кафето в Америка, което има в Испания - Томас Джеферсън.

Ако президентът бе издал закон и бе вписал горещия щоколад в конситуцията, днес всички щяха да казват - Хайде да ходим на какао! (вместо на кафе). Не е твърде късно това да се превърне в реалност!

Денят на какаото ви напомня, че Вашите опции далеч надхвърлят чай или кафе, когато става дума за вашата сутрешна гореща напитка.

История на деня на горещото какао

Историята за произхода на шоколада ни връща назад във времето много по-дълго, отколкото повечето хора могат да си представят. Какаото първо е открито от европейските изследователи в Южна Америка, където местните го използвали стотици години преди пристигането на колонизаторите.

Имаме причина да вярваме, че местните жители не са се свързали с Европа по-рано, защото не са искали да споделят тази възхитителна напитка с останалата част от света. Първото откриване на какаото може да бъде проследено в средата на ХХ в., но много археолози вярват, съществува много по-отдавна.

Празнуваме деня на горещото какао

Разбира се, шоколадът от онези дни е много по-различен от този, който сега консумираме, тъй като захарта не е намерила все още своя път към Америка. Вместо това напитката е ароматизирана с ванилия и често с чили и се сервира в различни температури, зависещи от рецептата, която се използва. През 1828 г е направен и първият прахообразен шоколад.

Как да празнуваме деня на какаото

Смятаме, че най-добрият начин да отпразнувате Деня на горещото какао е да опитате всеки сорт, който можете да намерите. Направете си събиране на приятели и всеки може да сподели своята любимата рецепта.

Бяло и тъмно, с мляко и или горчиво, има толкова много различни горещи какаови рецепти - за всеки по 1 рецепта! Нашият личен фаворит е да направим горещо какао с 50/50 мляко и подсладено кондензирано мляко и шоколад/какао на прах, последвано от поръсване на канела и настърган черен шоколад на върха. Богат и ароматен!

Вижте още за ползите от какаовите зърна, а ако ви е омръзнало да четете, значи е време да забъркате един какаов сладкиш или какаов кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest