Хранене за кръвна група B

Хранене за кръвна група B

Хората, които са с кръвна група B, имат по-различен набор от характеристики от хората, които са с група 0 или А. Според някои изследвания представителите на група В са податливи на различни заболявания, трябва да ядат различни храни и да тренират по съвсем различен начин.

Влиянието на кръвната група е свързано с начина, по който гените си въздействат един на друг. Този механизъм обяснява защо кръвната Ви група може да окаже влияние върху толкова разнообразен брой телесни системи – от храносмилателни ензими до неврохимикали.

Кръвната група B се е развила в района на Хималайските планини, сега част от днешните Пакистан и Индия. Изтласкана от горещите, буйни савани в Източна Африка към студените Хималайски планини, кръвна група В може първоначално да е мутирала в отговор на климатичните промени. Като тип B вие носите генетичния потенциал за голяма податливост и способност да процъфтявате в променливи условия.

Основните предизвикателства, които могат да попречат на оптималното здраве за тип B, включват тенденция за производство на по-високи от нормалните нива на кортизол в ситуации на стрес, чувствителност към специфични лектини в избрани храни, които водят до възпаление, податливост към вируси и уязвимост към автоимунни заболявания.

Диета за кръвна група B

Хората с кръвна група В са предразположени към нездравословно напълняване, ако консумират определен вид храни. Такива са царевицата, пшеницата, елдата, лещата, доматите, фъстъците и сусамът.

Всяка от тези храни влияе върху ефективността на метаболитния процес, което води до умора, задържане на течности и хипогликемия след хранене.

Когато премахнете тези храни и започнете да се храните по подходящ за вашата кръвна група диета, нивата на кръвната захар трябва да останат нормални след хранене.

Друга много често срещана храна, която хората с кръвна група тип В трябва да избягват, е пилешкото. Пилето съдържа аглутиниращ лектин в мускулната си тъкан. Въпреки че е постно месо, проблемът е в силата на аглутиниращия лектин, който атакува кръвта, и потенциалът му да доведе до инсулти и имунни нарушения.

Препоръчва се да избягвате пилешкото месо и да го замените с козе, агнешко, овнешко, заешко или еленско. Други храни, които насърчават отслабването, са зелените зеленчуци, яйцата, нискомаслените млечни продукти.

Когато приемат подходящите храни, хората с кръвна група B могат да контролират теглото си и да поддържат работеща имунна система на високи обороти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати