gotvach.bg»Статии»Диети»Чистият черен чай намалява теглото и стреса

Чистият черен чай намалява теглото и стреса

РалицаРалица
Новак
2423
Чистият черен чай намалява теглото и стреса

Редовната консумация на чист черен чай може значително да подобри теглото ви.

В тъмната напитка се съдържат ценни вещества, които намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта, редуцират до минимум приема на мазнини от организма. До тези изводи са стигнали учени след наскоро проведено проучване, цитирано от БГНЕС. Необходимо е обаче да се подчертае, че отслабващ ефект напитката има само ако в нея не се добавят „подобрители” като например захар, мляко, сметана и др.

Черният чай има и редица други благотворни ефекти върху организма. Студен или топъл – той има страхотното свойство да успокоява нервната система. Напитката ефективно се бори срещу стреса и раздразненията. Черният чай редуцира нивата на кортизол - стресов хормон в кръвта.

Напитката има тонизирашо въздействие върху организма, благодарение на високото съдържание на кофеин в състава му. Според учените черният чай притежава възбуждащо действие, сходно с това на кафето. Танинът в черния чай спомага и срещу инфекции. Друга съставка на чаят – катехинът, пък има антиоксидантно действие върху организма.

Чистият черен чай намалява теглото и стреса

Напитката предпазва както от болести, предизвикани от прекомерния стрес, така и от сърдечни заболявания и рак. Черният чай ще ви спаси от риска да се разболеете от рак на кожата, благодарение на съдържащите се в него флавоноиди.

Флуоридът е друг ценен минерал, който изобилства в черния чай. Всъщност чаят е един от малкото природни източника на флуорид, който се смята за най-мощния агент срещу зъбните проблеми.

Важно е да се знае, че чаят не трябва да се консумира в по-големи количества от 2-3 чаши на ден, тъй като може да предизвика безсъние, както и нарушения в храносмилателната система.

Черният чай се съхранява на сухо и проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати