Американска фондация за трайна загуба на мазнини е открила, че когато някои от клиентите й изяде една ябълка преди всяко хранене, без да се променя нищо друго в режима си, тя е в състояние да прекъсне натрупването на излишните килограми.
Започват множество опити и експерименти с този подход. Хората, подложили се на метода, стават свидетели на невероятни резултати. Най-фрапиращият случай е на човек, свалил седемнадесет килограма за дванадесет седмици.
Основата на Ябълковата диета включва ядене на една ябълка преди всяко основно хранене. Идеята е, че фибрите в ябълките ви карат да се чувствате сити. След това е желателно да се следва план за хранене с ниско съдържание на въглехидрати и наситени мазнини.
При тази диета трябва да се яде 4 до 5 пъти дневно. Тези хранения трябва да включват здравословна храна, с ниско съдържание на мазнини. Всяко хранене или лека закуска трябва да съдържат и източник на чисти белтъчини, защото е доказано, че те намаляват апетита, и ускоряват загуба на тегло.
В допълнение към яденето на три ябълки на ден, в диетата се препоръчва да се включат шест порции на други плодове и зеленчуци. Това ще ви позволи да намалите приема на калории, без да изпитвате глад.
Тази диета е само една версия на оригиналната ябълкова диета, използвана в продължение на десетилетия. Правилото е едно – по една ябълка преди всяко хранене. Не са необходими други хранителни ограничения.
Това звучи просто и има известна доза истина в него. Хората обаче, които ядат много преработени храни, може да загубят част от теглото с ябълковата диета, но трябва да направят и други промени в хранителния си режим, за да има по-значителен, и траен ефект.
От ябълковата диета ще има по-големи резултати, ако се направи „почистване на хранителния режим”, като включим в него много други пресни зеленчуци и плодове.
И на последно, но не и по важност място трябва да се отбележат и многото положителни качества на ябълките. Освен в борбата с килограмите, тяхната консумация предпазва и от: рак, болест на Алцхаймер, хипертония, висок холестерол и инсулти. Важен източник на витамини и минерали, спомагащи на храносмилателните процеси.
А и кой не би се изкушил се една сочна ябълка.
Коментари