Продукти за разтоварителни дни

Продукти за разтоварителни дни

Сложната диета е като ревнив любовник – не прощава изневяра. Достатъчно е да се върнете за кратко към стария си начин на хранене и килограмите се връщат.

Много диетолози препоръчват да се правят разтоварителни дни един или два пъти седмично – от тях се отслабва, организмът се прочиства, а изгубеното не се връща.

Най-важно е да изберете такива продукти, които обичате, за да ви е приятно да ги консумирате и така да не усетите липсата на нещо вкусничко.

Най-популярният разтоварителен ден е млечният. Става въпрос обаче само за кисело мляко, което може да се консумира както с лъжица, така и във вид на айрян.

Продукти за разтоварителни дни

Киселото мляко подобрява храносмилането, премахва чувството за тежест в стомаха, подобрява цвета на лицето, изхвърля крайните продукти на обмяната на мазнини.

Положителният ефект се усеща след час – за това време се усвояват над деветдесет процента от киселото мляко. Разделете четири кофички кисело мляко на шест или осем порции.

Ябълковият разтоварителен ден е полезен, тъй като ябълките съдържат много стимулатори на обмяната на веществата - витамини С, В1, В2, Р, Е, каротин, калий, желязо, органични киселини, целулоза и пектин.

Купете си два килограма кисели ябълки, сладките са по-калорични. Яжте ги сурови или печени на фурна с малко стафиди за подслаждане. Изпийте и пет чаши ябълков сок.

Краставиците са идеални за разтоварителен ден, тъй като се състоят от деветдесет и пет процента вода, при което не обикновена, а такава, която съвпада със състава на вътреклетъчната течност.

Краставиците активизират обмяната на веществата, защото съдържат калий, фолиева киселина, витамини от групата В. Краставиците изхвърлят излишните течност от организма. За един ден, в който ядете краставици, можете да отслабнете килограм и половина.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати