Разтоварващи дни с кисело мляко

Разтоварващи дни с кисело мляко

Известно е, че киселото мляко е много полезен продукт, а разтоварващият ден с кисело мляко не само спомага за отслабването, но подобрява общото състояние на организма.

Разтоварващият ден с кисело мляко пречиства стомаха от токсини. За такъв ден трябва да се запасите с био-кисело мляко, то ще спомогне за по-бързото пречистване на организма.

В това отношение са много полезни киселите млека, в които има живи бактерии от типа Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus bifidus.

За разтоварващ ден с кисело мляко са ви необходими две кофички кисело мляко. Ако не издържите целия ден само с кисело мляко, хапнете два портокала или две ябълки.

Разтоварващи дни с кисело мляко

Можете да замените плодовете с 50 грама мюсли или 50 грама сушени плодове като смокини, фурми, акай бери или маки бери. Освен киселото мляко трябва да изпиете литър и половина вода.

Ако желаете, можете да консумирате киселото мляко с лъжица, можете да го разредите с минерална или обикновена вода и да го пиете като айрян.

Киселото мляко е лесно усвоим диетичен продукт, който съдържа много полезни вещества като калий, калций, фолиева киселина. То спомага за доброто храносмилане, укрепва имунната система.

Киселото мляко спомага за намаляването на вредния холестерол и така предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания.

Оптималната масленост за разтоварващия ден е 2.5 процента.

Киселото мляко унищожава бактерии, които са причина за много заболявания, както и за преждевременното стареене на организма.

Киселото мляко е богато на белтъчини, минерални соли, ферменти и витамини.

Рейтинг

5 6
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя
Катя
02.08.2012 17:49
Аз обикновенно към 2 кофички кисело мляко добавям 2 връзки магданоз.Които са ми достатъчни за дена.Действа и диуретично.
6
0