Диета при анорексия

Диета при анорексия

Анорексия

Това все по-често срещано заболяване засяга момичета на възраст от четиринадесет до двадесет и една години. Основната характеристика на анорексията, че момичетата страдащо от нея виждат тялото си по различен начин.

Виждат себе си като прекалено дебели или затлъстели, а след това започват тежка диета, често достигаща до точка на глад, която довежда до разграждането на мускулите. Това заболяване може да се само чрез внимателна терапия в основата на която е определяне на психологическите причини за състоянието.

Хранителното лечение цели диета, която осигурява до 50% повече енергия, отколкото една средна диета. Но все пак най-важното е да се убеди пациента, че трябва да се храни.

Хоспитализация често се изисква, ако имате анорексия. По време на престоя си, в болница вашия калориен прием ще се следи стриктно, за да се гарантира, че получавате достатъчно храна.

Първоначалното захранване може да е изкуствено хранене, храненето с тръби или интравенозни хранения. Хоспитализацията обикновено се изисква, за да ви се помогне да преодолеете вашето хранително разстройство.

Диета при анорексия

Протеин

Протеина трябва да стане неразделна част от вашата диета, за да се насърчи изграждането на мускули и предотвратяване на загубата им. Трябва да бъдат включени качествени източници на протеин с всяко хранене. Помислете за яйца, суроватъчни протеинови шейкове, месо и соеви продукти, при планирането на дневните си ястия.

Омега-3 мастни киселини

Те подкрепят имунната система и намаляват риска от развитие на допълнително възпаление от вредите, които сте причинили на тялото си. Най-ефективните хранителни източници идват от риба, като камбала или сьомга. В добавка можете да вземате по 1 супена лъжица рибено масло три пъти на ден, за да помогнете за изграждането на имунитета си.

Кисело мляко

За да помогнете на храносмилателната система да се възстанови от лошите хранителни навици, може да се помисли за добавяне на кисело мляко в ежедневния ви хранителен план. Кисело мляко и други хранителни продукти, подсилени с млечни продукти като сирене и мляко съдържа пробиотици, които могат да помогнат да се заменят най-важните бактерии, които могат да липсват в стомаха от злоупотребата с него. Пробиотични добавки също могат да помогнат, ако вашият лекар е съгласен.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати