Диета с разделно хранене

Разделно хранене

Разделното хранене е популярен хранителен режим, за който са изписани много книги и се слави като един от най-здравословните методи за сваляне на килограми. Идеята на тази диета е да предотврати комбинацията на кисели и алкални храни. Методът е създаден през 1920 години от Уилям Хауърд Хей, който за пръв път разделя храните 3 групи – киселинни, алкални и неутрални.

Настоящите вариации на първоначалната диета на Хей са наистина много, но всички обещават загуба на тегло по лесен и напълно естествен начин. При диетите с разделно хранене в рамките на 1 ден можете да приемате храна само от определена хранителна група – само плодове, само зеленчуци, само месо и т.н.

Несъмнено най-известната диета, чиито основи се градят на разделното хранене, е 90-дневната диета, но има и много други по-кратки варианти. Успехът им е безспорен и много дами казват, че са постигнали добри резултати. B основата на разделното хранене стои идеята за правилно комбиниране на храните.

Приемането на протеинови и въглехидратни храни задължително се отделя в различни хранения, тъй като за ефективното храносмилане са необходими различни ензими. Когато комбинираме храните неправилно, затрудняваме организма и така се стига до качване на килограми. За да добиете по-ясна представа за самата идея, запознайте се с основните правила, които трябва да се следват.

1. Протеините и въглехидратите да се приемат отделно;

Пържола със зеленчуци

2. Приемът на храни от различни групи да става през период от поне 4 часа;

3. Плодовете не трябва да служат като десерт, а като самостоятелно хранене, за предпочитане закуска;

4. Млякото не може да се съчетава с храни, съдържащи протеини или въглехидрати;

5. Тестените храни се свеждат до минимум, като е най-добре да им посветите отделен ден, който да заблуди тялото, че приемът на въглехидрати не е спрял напълно;

6. Варивата също е желателно да се намалят, тъй като съдържат в състава си едновременно протеини и въглехидрати;

7. В едно ядене не бива да се комбинират два или повече протеина, тоест не може да ядете свинска пържола, приготвена със сметана и т.н.

8. Въглехидратите могат да се комбинират най-добре със зеленчуци (филия с лютеница или с пресни зеленчуци).

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати