gotvach.bg»Статии»Диети»С Психологическа диета сваляме 5 кила

С Психологическа диета сваляме 5 кила

Психологическа диета

Стресът е един от основните виновници за напълняването. Без значение от какво е породен, той може да бъде успокоен само с едно – безразборното и непрестанно хранене. С времето това води до влошаване на храносмилането и здравето, както и до затлъстяване.

На фона на всекидневния стрес човек започва да се тъпче с нездравословни хранисладкиши, чипсове, тлъсто месо. Силното чувство за глад трябва да бъде потушено, а следствието е едно – натрупване на излишно тегло.

Според специалистите има един метод, който може да спре този порочен кръг от стрес и неправилно хранене. Това е т.нар. психологическа диета. В основата ѝ стои положителната нагласа към живота и заобикалящия свят.

Първата стъпка е човек да осъзнае, че всеки ежедневно се сблъсква с трудностите на живота. Важното е да сме силни душевно и да не се отчайваме. По този начин по-трудно бихме се поддали на стреса.

Ежедневното хранене също трябва да се подчини на някои правила. Добре е човек да се придържа към примерно меню, което не се променя в стресови ситуации. Не трябва и да се награждаваме с лакомства при определени успехи. Организмът се натоварва, когато му се налагат неочаквани промени в храненето.

За да се избегне подобен стрес, е добре да си похапваме от всичко, което обичаме, но в малки количества. Приемът на храната трябва да е равномерно разпределен през целия ден. Добре е да се установят и разтоварващи дни. Те са изключително полезни за здравето.

Диета

Начинът на хранене също е важен за справяне със стреса. Ястията трябва винаги да са красиво поднесени. Храната трябва да се консумира спокойно, без бързане и с удоволствие. Тя трябва да се дъвче старателно – така тялото я обработва по-добре.

Старайте се да не преяждате. Един от най-добрите съвети идва от Франция и гласи, че след хранене човек трябва да остане с леко чувство на глад. Усещането за ситост се появява след около 20-30 минути. Важен момент е и да не се храним, когато не сме гладни.

Психологическата диета съветва още да не се занимаваме със странични дейности, докато се храним. Навикът да гледаме новини, докато вечеряме, зарежда тялото ни с отрицателната енергия, която получаваме от тях. А това се отразява пагубно на храносмилането.

Самоконтролът е в основата на свалянето на килограми. Променяйки посочените навици, можем да свалим до 5 килограма за няколко седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ивайло Ангелов
Статистиката по-скоро показва че е точно обратното, но има и изключения разбира се
0
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 09:48
доста хора пък отслабват от стрес, така че... според човека си е.
3
3