Зимната диета сваля над 15 кг от теглото ви

диета

Зимата е тук, а нея идват и празниците. Ако искате да сте в перфектна форма, то най-добре заложете на 12-дневния режим, с който се свалят до 15.8 кг.

Подходяща за този период от годината, зимната диета не лишава тялото от витамини и минерали, така важни за борбата с вирусите, които идват със студа. Диетата е продължителна и доста сложна. Тя изисква воля. Особено подходяща е за хората, които не искат да качат килограми през зимата.

Методът на зимната диета включва специално меню, което трябва да се спазва стриктно. Забранени в тези 12 дни са всички храни, които не са упоменати в хранителния режим. Тези, които са позволени, могат да се похапват в неограничени количества.

Ако спазвате правилата, зимната диета ви гарантира загуба на между 8 и 15 кг, в зависимост от това кой колко излишна маса има. Така ще избегнете ежегодно повтарящото се наддаване на килограми през зимния период.

ябълка

Специалистите съветват по време на диетата да се пие много вода. Особено препоръчителен е и зеленият чай. Режимът е тежък за организма и може да се повтаря само веднъж на 12 месеца.

Ето и както включва менюто на 12-дневната зимна диета:

Дни 1, 2 и 3: Кисело мляко – неограничено;

Ден 4, 5 и 6: Варено пилешко месо, без кожата – неограничено, но внимавайте в количеството, за да не ви прилошее;

Ден 7, 8 и 9: Зеленчуци в неограничени количества;

Ден 10, 11 и 12: 350 мл червено сухо вино, сирене.

Всяка друга храна, освен изброените, е напълно забранена. Внимавайте и не употребявайте хляб, сол, захар, газирано и сладко. В рамките на позволените храни може да приемате колкото решите. След края на режима е добре да спазвате правилата за здравословното хранене. Преяждането е противопоказно.

отслабване

Загубата на тегло в периода е огромна, осезаема и видна с просто око. Диетата обаче не е по правилата на балансираното хранене и не включва въглехидрати. Това означава, че след приключването ѝ йо-йо ефектът е напълно възможен, което налага да се отнесете внимателно и сериозно към захранването.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати