gotvach.bg»Статии»Диета при здравословни проблеми»Цикличният глад лекува всяка болест

Цикличният глад лекува всяка болест

Цикличният глад лекува всяка болест
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Решението за всички проблеми се крие в самите нас. Цикличният глад е нещото, което може да поддържа имунната система жизнена. Оказва се, че дори най-страшните и нелечими болести могат да се излекуват с проста диета.

Доказателствата за ползите от глада са дело на учени-изследователи от Университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис. Според тях едно периодично и продължително гладуване в рамките на между два и четири дни е способно да се пребори с всички поражения на имунната система. Освен това то стимулира регенерацията на клетките. Това се наблюдава най-осезаемо при пациенти със слаба и нарушена имунна система.

До изводите учените достигат след дългогодишно наблюдение на поставени под пълен глад мишки и хора. Установено е, че когато тези бозайници гладуват, броят на белите им кръвни клетки намалява.

Това води до рециклиране на старите имунни клетки, което, от своя страна, стимулира производството на нови, които заемат мястото им. Така тялото се отървава от имунните клетки, които се износват и спират да функционират нормално, за сметка на нови и пълни с енергия.

До момента медицината не е открила метод, който да се справи с имунния дефицит. Единствената процедура, която регистрира пробив, бе тази със стволови клетки. Това прави новото разкритие сензационно - периодичните цикли на гладуване задействат регенеративен ключ в тялото, променяйки сигналните пътища за хемопоетичните стволови клетки. Те са тези, които генерират кръвта и имунитета.

Никой до момента дори не е подозирал, че гладуването може да има подобен забележителен ефект при стимулирането на регенерацията на база на стволови клетки на хемопоетичната система. Това обаче е факт. Когато не се храним, организмът се опитва да пести енергия.

Едно от средствата да постигне това, е да рециклира много от имунните клетки, които вече не са необходими. Той се фокусира най-вече върху износените и повредените. В същото време броят на белите кръвни телца намалява, но се възстановява скоростно, след като индивидът отново започне да се храни.

Цикличен глад

Освен за регенерацията на клетките периодичното гладуване помага и за възстановяване на автоимунни нарушения. В това число влиза тези, предизвикани от така спорните ваксини. Гладуването на практика е способно да се справи със заболявания, които медицината е обявила за нелечими. Определено е и най-добрата идея при повредено от химиотерапия или стареене тяло.

Продължителното гладуване принуждава организма да използва запасите от глюкоза, мазнини и кетони, както и голяма част от наличните бели кръвни клетки. Така на практика това действа като детоксикация.

Резултатът е формиране на една изцяло нова имунна система, която е на първо място здрава. Освен това новите клетки са млади, с което се стопира процесът на стареене.

Така че, ако искате да сте здрави, най-добре се запознайте по-отблизо с продължителните гладни цикли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати