Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изхвърлили сме тонове козунаци и яйца след ВеликденИзхвърлили сме тонове козунаци и яйца след Великден
20 Април
Тонове годни за консумация козунаци и яйца са отишли на боклука след великденските празници. Наблюдения показват, че българинът продължава да купува повече, отколкото реално изяжда....
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденПроверяват масово яйца, агнешко и козунаци за Великден
02 Април
Инспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великденкозунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
Козунаци с опасни подсладители и стари яйца заливат пазара по ВеликденКозунаци с опасни подсладители и стари яйца заливат пазара по Великден
09 Април
1
На най-големи манипулации подлежат най-търсените продукти – яйцата и козунаците. Козунаците, подобно на повечето сладки продукти, масово са пълни с подсладители....
Яйца за ВеликденЯйца за Великден
14 Април
1
Друг начин е да разпръсквате произволно различните бои по парчето памук. Така ще се получат всевъзможни форми. Боядисаните яйца полирайте с намазнен вълнен плат след 30 минути....
Рисувани яйца за ВеликденРисувани яйца за Великден
14 Април
Ако сте по-сръчни, изобразете цветя, слънца или каквото ви хрумне. Изрисуваните яйца слагайте в специални стойки, които да не повредят рисунките....
Боядисани яйца за ВеликденБоядисани яйца за Великден
14 Април
Оставете така украсените яйца да изсъхнат върху картон и ги полирайте с намазнен вълнен плат....
Желирани яйца за ВеликденЖелирани яйца за Великден
04 Юни
Оставете в хладилник за една нощ напълнените яйца с тъпия край нагоре. Обелете внимателно черупките и в плато подредете яйцата върху нарязаните портокалови и лимонови кори....
Предястие с яйца за ВеликденПредястие с яйца за Великден
14 Април
Разрежете яйцата на половинки и разпределете белтъчните кошнички в чиния. Жълтъците, заедно с нарязаните рачешки рулца, майонезата, сметаната, оцета, копъра, сол и черен пипер на вкус пасирайте до гладка смес. С така...
Смесени седефени яйца за ВеликденСмесени седефени яйца за Великден
23 Април
Накрая се усетих, че през цялото време съм се занимавала с тези смесени седефени яйца за Великден с усмивка на лицето. Пожелавам усмивки на всички!...
Яйца на райета за ВеликденЯйца на райета за Великден
05 Дек.
Като изсъхне, мажем великденските яйца с намазнен с олио памук за блясък. Целта е да станат с различни цветове на чертички. Яйцата на райета за Великден са готови....
Топени боядисани яйца за ВеликденТопени боядисани яйца за Великден
07 Май
Красиви и нестандартни топени боядисани яйца за Великденското изобилие и разнообразие от красоти!...
Евтини козунаци с хидрогенирано масло за ВеликденЕвтини козунаци с хидрогенирано масло за Великден
07 Април
Евтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.5 лв. за 500 грама....
Козунаци менте ще залеят пазарите преди ВеликденКозунаци менте ще залеят пазарите преди Великден
31 Март
1
Родните хлебопроизводители предупреждават българските потребители, че за този Великден пазарите могат да изобилства от фалшиви козунаци, които не са приготвени от традиционните продукти....
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!
29 Април
за яйца, немаркирани яйца с неизвестен произход и качество, експертите от агенцията трябва да внимават и за агнешко месо без съответната документация, което много предприемчиви търговци ще се опитат да пласират за Великден...
Празнична салата с яйца за ВеликденПразнична салата с яйца за Великден
25 Април
1
Празнична салата с яйца за Великден, богата на вкусове и свежест! Измива се добре всяко листо от марулята и се нарязва на ленти. Нарежете почистен пресен лук, репички на парчета, обелена краставица на полумесеци....
Избелване на кокоши яйца за ВеликденИзбелване на кокоши яйца за Великден
17 Април
Кафявите люспички падат и яйцата придобиват по-светъл и бял цвят. Така избелените яйца придобиват по-ярки и наситени след боядисване....
Декупаж върху сварени яйца за ВеликденДекупаж върху сварени яйца за Великден
30 Април
За целта най-добре е да се работи върху бели яйца. Ако пък не успеете да си набавите такива, използвайте боядисани яйца с по-светли нюанси – жълто, охра, или други по избор....
Как се прави козунак без яйца и млякоКак се прави козунак без яйца и мляко
12 Март
Свързваме Великден основно с писаните яйца и козунаците. Истинският козунак на празника е мек, ароматен и се отделя на конци. На всеки е известно, че козунак се прави с яйца и прясно мляко....
Как празнуват Великден по светаКак празнуват Великден по света
19 Април
1
В Германия на Великден се ядат шоколадови зайчета. В страната има обичай да се крият великденски яйца из градината. Палят се великденски огньове. Огънят носи нова сила за живот и ще прогонва зимата....
КозунациКозунаци
12 Дек.
4
От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е сплетен с 4 фитила и е изпечен във форма от 27 см. Вторият е от 2 плитки с по 3 фитила - в кексова форма - 28 см. Козунаците са много сполучливи....
Гъбки от яйца с пълнеж за ВеликденГъбки от яйца с пълнеж за Великден
03 Април
Обелете охладените яйца и изрежете долните по-обемни части - те ще са основите на гъбките. Запазете изрязаните капачета....
Козунаци с лимонада по рецепта на Ваня ДжорджевичКозунаци с лимонада по рецепта на Ваня Джорджевич
23 Април
5
За тези козунаци с лимонада вземаме си дълбок съд, като счукваме яйцата и добавяме захарта към тях....
Ароматни козунациАроматни козунаци
24 Април
Бъркаме с дървена лъжица, като постепенно добавяме от брашното, след което започваме да месим на ръка, като добавяме по малко от затоплената мазнина....
Пухкави козунациПухкави козунаци
02 Юни
Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака....
Великденски козунациВеликденски козунаци
23 Април
Когато удвоят обема си, прехвърлете козунаците в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 40-45 минути в зависимост от формата и големината. Великденските козунаци са готови....