Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Колко опасна може да бъде самотатаКолко опасна може да бъде самотата
22 Януари
Иронията е в това, че колкото повече начини за връзка между хората има, толкова по-самотни са те....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Осолявам на вкус - ползвам едра сол около лъжица, просто сиренето се соли от всички страни. И тъй като е около 700 г не стои дълго. Сухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Колко дълго можем да държим храната в хладилника?Колко дълго можем да държим храната в хладилника?
30 Април
Храната ни, колкото и вкусно да е била приготвена и колкото и неустоима да е изглеждала, понякога остава. И много често, в битката ни срещу разхищението, избягваме да я изхвърлим....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Замразете малините във фризер, за да запазите дълго вкуса имЗамразете малините във фризер, за да запазите дълго вкуса им
11 Август
Съдържанието на витамини в малините, които са замразени, не се променя и в това отношение те дори се запазват повече, тъй като колкото повече време минава, след като плодовете са обрани, толкова повече намаляват витамините...
Заразеният сладолед все пак може да бъде пласиран на пазараЗаразеният сладолед все пак може да бъде пласиран на пазара
30 Август
От Българската агенция за безопасност на храните са направили съответните изследвания. Резултатите ще покажат дали фипронилът е в опасни количества....
Депресията може да бъде заразнаДепресията може да бъде заразна
31 Окт.
Последните изследвания сочат още един колкото странен, толкова и тревожен факт - депресията може да бъде заразна....
Депресията може да бъде предсказанаДепресията може да бъде предсказана
22 Септ.
1
Последни проучвания показват, че депресията може да бъде предсказана, съобщава Дейли Мейл. Това е възможно благодарение на малка част от мозъка ни, наречена амигдала. Изследователите открили, че нейното медицинско наблюдение...
Гримът може да бъде опасенГримът може да бъде опасен
12 Март
1
Гримът може да бъде сериозна опасност за здравето на младите момичета, съобщава вестник Daily Telegraph. Козметични продукти като спирали, сенки и основа за грим съдържат химикали, които могат да предизвикат рак, безплодие...
Акупунктурата може да бъде опаснаАкупунктурата може да бъде опасна
21 Март
Акупунктурата може да бъде опасна, предупреждава ново изследване на микробиолози от университета в Хонг Конг. Сред най-старшните болести, които могат да се предадат при използването на заразени игли, памук и грейки в акупунктурата...