Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Режим на хранене при омазнен черен дробХранителния режим играе важна роля при лечението на омазнен черен дроб. Режима трябва да се спазва поне няколко месеца....
02 Дек.
Натурални средства при омазнен черен дробВ следващите редове вижте най-добрите натурални средства при омазнен черен дроб:
Джинджифил
Джинджифилът има бактерициден ефект, почиства от токсините и подобрява функционирането на храносмилателните, дихателните...
08 Окт.
Пикантен черен дробЛукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
18 Януари
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Паниран черен дробПоръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
24 Януари
1
Печен черен дробНарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
20 Окт.
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Пържен черен дробНарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час.
Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
04 Ноем.
Кавърма с черен дробДобавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре....
24 Май
Черен Дроб на СкараИзмиваме добре свинския дроб и го нарязваме на филийки, около 1 см дебели.
В купа поставяме всички продукти и добавяме черния пипер, разбъркваме и покриваме с капак.
Оставяме така за около 4 часа.
Отцеждаме като...
03 Юли
3
Черен дроб в гювечДробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.
Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
08 Ноем.
2
Черен дроб в панировкаПосле всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
20 Ноем.
Кървавица с черен дробСлагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
10 Януари
Пастет от черен дробПолученият пастет от черен дроб съхранява в хладилник най–много два дни....
16 Окт.
Пържен свински черен дробПърженият свински черен дроб е вкусен както топъл, така и студен....
03 Дек.
Предястие от черен дробСуровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
28 Април
Задушен агнешки черен дробВ 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук.
Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън.
След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.
Измития...
04 Юни
Паниран агнешки черен дробВсяко парче паниран агнешки черен дроб се пържи от двете страни и се изкарват върху кухненска хартия. Сервира се Панираният агнешки черен дроб с гарнитура по желание....
06 Юни