Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Десерт ХитДесерт Хит
14 Януари
4
Десертът Хит е готов....
Хайвер от охлюви – последен писък в скъпите лондонски ресторантиХайвер от охлюви – последен писък в скъпите лондонски ресторанти
13 Януари
Идеята за търговия с хайвер от охлюви принадлежи на Доминик и Силви Пиер – съпрузи, които имат ферма за охлюви в областта Пикардия, Франция....
Хайверът от охлюви става все по-популяренХайверът от охлюви става все по-популярен
01 Дек.
3
Аристократите във Франция са просто луди на тема хайвер от охлюви и семейство Пиеру няма как да успее да изпълни всички поръчки....
ХайверХайвер
28 Септ.
3
Освен Русия и Иран, хайвер произвеждат и други страни. Франция е един от най-големите производители на хайвер от изкуствен водоизточник....
Черен ХайверЧерен Хайвер
17 Февр.
Вижте всички наши рецепти с хайвер, както и как се прави Тарама хайвер....
Охлюви панеОхлюви пане
20 Януари
3
Събраното количество охлюви (поне 100 броя) се оставят за 2 дена в съд с капак с вентилационни отвори, който да се отстранява по трудно за да не излязат охлювите....
Варени охлювиВарени охлюви
08 Януари
1
Варените охлюви са готови....
Сиропирани охлювиСиропирани охлюви
28 Януари
Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват. След като кипне сиропът, се оставя да ври 5 минути, отстранява се от огъня и се добавя сокът на лимона. От продуктите за тестото се замесва меко, еластично тесто....
Саварини ОхлювиСаварини Охлюви
10 Ноем.
Навийте на стегнато руло, което нарежете на охлюви с дебелина около 1 см. Наредете охлювите в намазана с масло тава и ги оставете да втасат. Печете ги в умерено силна фурна. Сварете сироп от захарта и водата....
Пържени охлювиПържени охлюви
31 Май
Поставяме почистените охлюви в тенджара или купа и сега започва големият ********* ! Наливаме оцет на око и мачкаме здраво, изплакваме ги, слагаме сол /доста/, мачкаме пак здраво....
Охлюви разсолОхлюви разсол
27 Юли
Почистените от черупката охлюви се изплакват 4-5 води, като след всяко изцеждане на водата ги посипваме с повечко сол и претриваме с ръце....
Канелени охлювиКанелени охлюви
31 Дек.
В голям съд сложете млякото, водата, 5 с.л. захар, 3 с. л. масло, сол и яйцето. Сипват се 2 чаши брашно и разбъркваме добре. Прибавя се натрошената мая, останалото брашно и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло...
Баклава-охлювиБаклава-охлюви
28 Дек.
2
Пресните кори се разделят на две части, разгънати върху масата. Счуканите орехи се смесват със захарта и канелата, разделят се на две купчини и всяка се поръсва върху една от разгънатите кори. Корите се навиват на стегнати...
Панирани охлювиПанирани охлюви
20 Април
2
Предварително сварените и почистени охлюви подсушете добре. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер....
Печени охлювиПечени охлюви
20 Април
2
Сипете охлювите в тава и полейте с ароматното масло. Посипете галета и объркайте. Пъхнете тавата в силно загряна фурна да се изпекат охлювите до приятен загар....
Пълнени охлювиПълнени охлюви
02 Май
Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър. Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте....
Охлюви плакияОхлюви плакия
16 Април
Добавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути. След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути....
Охлюви яхнияОхлюви яхния
28 Август
Оставете сосът да поври 10 минути и сипете охлювите. След 15 минути охлювите яхния е готова....
Сладки охлювиСладки охлюви
14 Ноем.
Така направените охлюви се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса....
Захаросани ОхлювиЗахаросани Охлюви
26 Януари
1
Лентите се навиват на охлюви, като горната им страна се потапя в захар. Пекат се в умерена фурна до златисто-розово....
Пълнени охлювиПълнени охлюви
02 Май
Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър. Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте....
Охлюви плакияОхлюви плакия
16 Април
Добавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути. След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути....
ХайверХайвер
07 Януари
2
Готовият хайвер се сервира охладен, а е най-хубав на следващия ден. Украсата е традиционна. Хайверът е много вкусен....
Как се консумира хайверКак се консумира хайвер
23 Февр.
Днес по-достъпният хайвер е направен от сьомга и есетра. Дръжте го на студено Хайверът трябва да се сервира охладен и никога при стайна температура....
Варени ароматни охлювиВарени ароматни охлюви
13 Април
Към вече запържените подправки си добавяме охлювите и ги оставяме за минута на котлона. Поднасяме готовите охлюви със резенчета лимон. Варените ароматни охлюви са готови....