Шоколадови палачинки Креп СюзетТестото се оставя за 30 минути на топло.
В тиган, намазан с олио, се пържат палачинки. Готовите палачинки се сгъват на две и после още веднъж на две, за да се получат триъгълници....
Палачинките на татиПържим на НЕ най-високата възможна температура, за да не залепват и изгарят палачинките на тати....
Палачинките на бабаЗагрейте малко мазнина в тиган и изпържете палачинките.
Още горещи ги намажете с масло. Гарнират се най-добре с мед....
Палачинките на чичоСлед като се опекат от двете страни се вадят в равна чиния и се намазват с масло, за да останат меки палачинките. И така докато свърши сместа....
Палачинките на ЖороНа ръка ще ви се вземе акъла от бъркане. Оставяте да престои 10 минути след което започвате да ги приготвяте....
КрепМного вкусен Креп....
Палачинките на Жак ПепенИзваждам сместа за палачинките и я разбърквам отново.
Загрявам тиган и намазвам дъното му с малко масло.
Сипвам 3-4 с. л. от палачинковата смес и завъртам тигана, така че сместа да покрие цялото дъно....
Чудната баница със сирене и мас на мамаОставя се на топло да втаса до удвояване на обема. След това се разделя на две или три топки, всяка топка се разточва около 5 мм. Намазва се със свинска мас и плънка равномерно навсякъде....
Палачинки СюзетПравят се палачинки от тестото, които се пържат в масло.
Палачинките се прегъват на четвъртинки, поставят се в подходящ съд и се покриват с кърпа....
Лесен десерт от палачинките на бабаСипва се содата, разбърква се и на части сипваме брашното.
Бърка се смес с гъстота на боза. Загрява се тиган, намазан с масло на умерен огън....
Палачинки Сюзет - Crepes SuzetteТези френски палачинки Сюзет са едно невероятно усещане за вкусовите рецептори.
Меки, сочни, фини, ухаещи и на портокал и на хубаво масло....
Боядисани яйца с креп хартияВарете яйцата на бавен огън, 12 минути след завирането на водата.
През това време, нарежете креп хартията на лентички.
Наредете хартийките върху парче кухненска хартия....
История на сиренетоВ САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на КолатаКаква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на подправкитеПодправките са били катализаторите на някои от най-големите приключения в човешката история, от Христофор Колумб до Васко да Гама, както и движещата сила за Британската източноиндийска компания и Британската империя, чиито...
История на артишокаВ "Хербарии" на Дел Дуранте от 1667г. е споменат метод за тестване на бременни и определяне пола на бебето. Това ставало чрез 4-ри унции екстракт от листата на артишока....
История на сандвичаКулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на марципанаТака например децата в Норвегия се радват на прасенца от марципан в Коледната нощ, а на Великден – на яйца от сладкото изделие.
В Италия около Коледа и на Задушница традиционно се яде марципан....
История на пицатаПицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни.
Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб....