Палачинките са едни от най-обичаните закуски не само у нас, но и по цял свят. Затова никак не е чудно, че има огромно разнообразие от рецепти за приготвяне на палачинки. Но каквито и допълнителни продукти да се добавят, основните съставки на палачинките са едни и същи навсякъде - мляко, вода, яйца и брашно.
Но ако има нещо, което е още по-важно от самите съставки на палачинките, е тяхното правилно съотношение, защото от това зависи колко вкусни, пухкави и еластични палачинки ще сервирате.
И така, казахме вече какви са основните съставки на палачинките, но трябва да подчертаем, че вкусни палачинки може да приготвите дори без яйца или без прясно мляко. В готварските книги или интернет пространството ще откриете десетки рецепти за палачинки, а идеалните палачинки са въпрос на личен вкус.
Освен стандартните палачинки с брашно, вода, прясно мляко и яйца, ще откриете палачинки с кисело мляко, с извара, с ром, с ванилия, с пълнозърнесто брашно, с мюсли и още безброй вкусни предложения.
Може би най-известните палачинки в света са палачинките Креп Сюзет, който са изключителен кулинарен деликатес. Те се приготвят с брашно, яйца, прясно мляко, портокалов сок, масло, свежи портокали, ликьор, куантро и лимонов сок.
Коментари