Gotvach.bg»Съвети»Как се прави червена боя за сладкиши?

Как се прави червена боя за сладкиши?

Как се прави червена боя за сладкиши?

Има няколко варианта да си направите червена боя за сладкиши у дома. Може да не получите същото наситено червено, което бихте получили от боя, произвеждана в търговската мрежа, но оцветителят Ви за храна ще бъде изцяло натурален, без никакви химикали.

Първи начин:

Измийте 3 бр. червено цвекло, махнете краищата и нарежете на кубчета с диаметър около 2-3 см. Сложете кубчетата зеленчук в тенджера и налейте студена вода, тя трябва да ги покрие изцяло. Котлонът трябва да бъде на средно-силна степен, за да заври водата.

След като е завряла (ще минат около 5-10 минути за да заври), намалете котлона и оставете зеленчука да къкри около 20 минути, докато омекне и течността почти се изпари – тя трябва да остане само около ¼ чаша (60 мл).

Бъркайте от време на време. Когато това стане, прецедете течността и ползвайте до 1 седмица. Готово!

Втори начин:

Използвайте сок от нар - той има наситен червен цвят и е подходящ за боядисване на храна.

Трети начин:

Използвайте малини или ягоди – Намачкайте ги върху цедка, докато не изцедите сока от тях и отгоре останат само семена. Този начин да направите боя за сладкиши у дома ще придаде уникален аромат на всякакви печива и кремове!

Четвърти начин:

Накиснете сушени цветя от хибискус във вода – ще Ви трябват около 2 супени лъжици (5 г) цветя и една чаша (240 мл) гореща вода. Оставете за 5 минути и прецедете. Тази течност придава много приятен цветен аромат. Можете да ползвате и чай от хибискус, той вероятно ще бъде по-лесен за намиране в магазините.

Всички тези начини за оцветяване на кулинарни творения са безвредни и могат да са ви в помощ, ако искате да приготвите торта Червено Кадифе например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен