Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какви съставки са ни необходими, за да приготвяме китайска храна

Какви съставки са ни необходими, за да приготвяме китайска храна

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
китайска храна

Вие сте решили най-накрая да експериментирате и да започнете да готвите китайска храна. Въпреки това, бърз поглед през всяка китайска готварска книга ясно показва, че това може да бъде скъпо - да не говорим за отнемащо време - предложение.

Наистина ли е необходимо да се впуснете в неистово търсене на екзотични съставки за китайска храна като пъпки от лилии, перки на акула и зимни пъпеши? В по-голямата си част, не.

Въпреки това, има няколко основни съставки, които ще използвате отново и отново в китайската кухня.

Ето кои са необходимите съставки за приготвянето на китайска храна:

Китайско оризово вино - добавя вкус и е добро за премахване на силни миризми, като риба (ако оризовото вино е недостъпно, използвайте сухо шери).

Китайски сушени черни гъби - идеални за употреба в супи и с пържени картофи.

Царевично нишесте - използва се в марината и като сгъстител. Може да замести скорбялата от тапиока в рецепти.

Чесън - заедно с джинджифила, той често се използва за овкусяване.

джинджифът е често използван за овкусяване на китайски ястия

Джинджифил - винаги използвайте пресен джинджифил, освен ако в рецептата не се посочва друго.

Пресен лук- често се използва като гарнитура или се прибавя към пържени картофи в уок.

Сос от стриди - изработен от варени стриди и подправки, този богат сочен сос се използва в ястия от месо и зеленчуци и е една от ключовите съставки.

Ориз - дългозърнест, обикновен или "лепкав" ориз за десерти или закуски. Чувствайте се свободни да използвате също и ароматизиран ориз Жасмин.

Оризов оцет - има деликатен аромат, който е много по-малко суров от обикновения оцет.

оризовият оцет е важна част от китайската кухня

Азиатско сусамово масло - Използва се като ароматизатор в пържени картофи и супи.

Соев сос - светъл и тъмен.

Чили паста - Направена от чили, сол, чесън, джинджифил и масло. Малко количество от тази пикантна подправка придава топлина на пържени картофи, маринати и сосове.

Масло за пържене- традиционно китайците използват фъстъчено масло. Въпреки това, можете да използвате растително масло като олио от рапица. Растителното масло е по-здравословно. Също така, фъстъченото масло гранясва по-рано, което може да бъде проблем, ако не готвите често китайска храна.

С изключение на оризовото вино и сушените черни гъби, тези съставки са сравнително достъпни, така че китайските ястия не са нещо трудно постижимо, стига да имате желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest