Китайският пудинг от манго е страхотен екзотичен десерт, с който ще очаровате близките си. Също така е и един от най-лесните за приготвяне.
Това, което го прави изключително добър, е фактът, че се прави с кокосово мляко, вместо сметана или обикновен мляко. За разлика от млечните продукти, кокосовото мляко разкрива и подобрява вкуса на мангото.
Също така е по-здравословен за вас (без лактоза, освен това осигурява мазнини, които са полезни за сърцето ви). Вижте как да си приготвите китайския пудинг от манго:
Съставки:
2 средни до големи зрели плода манго;
1 пакет желатин (3 ч. л.);
1/2 чаша гореща вода;
1/3 чаша бяла захар;
1 чаша качествено кокосово мляко.
Начин на приготвяне: Подгответе си всички съставки. Уверете се, че вашето манго е добре узряло - плодът трябва да е ярко оранжев или жълт и доста мек. Обелете плода и премахнете костилките. Поставете плода в кухненски робот или блендер, за да приготвите гладко пюре. Оставете мангото в блендера.
В тенджера загрейте водата, докато заври. Отстранете от огъня. Докато разбърквате водата, поръсете желатина върху повърхността й и разбъркайте бързо, за да нямате никакви бучки. Добавя се захарта към сместа с гореща вода и желатин и се разбърква до пълно разтваряне.
Добавете тази смес към мангото в блендера, както и кокосовото мляко. Разбийте за кратко, докато съставките се комбинират. Изсипва се в десертни купички или чаши и се поставя в хладилника за поне 2 часа. Сервирайте студено самостоятелно или с малко пресни плодове.
Варианти на рецептата:
Вместо кокосово мляко, можете да използвате и 1 чаша обикновено мляко. За по-богат пудинг използвайте 1 чаша бита сметана или 1/2 чаша сметана и 1/2 чаша мляко.
През зимата често е трудно да се намерят добро свежо манго. В крайна сметка винаги можете да използвате консервирани резени от манго. Просто не забравяйте да изцедите плодовете добре.
Коментари