В днешно време вече можем да си купим всичко от магазина. Има най-невероятни неща и огромен избор, особено когато говорим за хранителни продукти. Въпреки това, домашно приготвената храна си остава най-вкусната и ненадмината.
Това е така не само заради хубавите продукти и подправки, които слага в храната домакинята, а и защото го прави с много любов и отношение. Точно заради това, вместо да си купуваме готова смес от магазина, можем да се опитаме да си направим пудинг у дома.
Домашният пудинг ще стане много вкусен. Всяка домакиня може да си го направи у дома.
Колкото и вкусна да е домашната храна, обаче, тя отнема доста повече време. Предложението сега е да си направите един много лесен пудинг, при това в микровълновата печка. Цялата процедура няма да ви отнеме повече от 30 – 35 минути.
Как точно да си направим пудинг в домашни условия? Трябват ни няколко неща – прясно мляко 3 с.л, 2 яйца, един бял или кафяв шоколад (100гр), ½ ч.л. бакпулвер, по 100гр брашно, захар, масло; замразени горски плодчета или пресни плодове 300-400 г.
Първо се заемете с маслото – трябва да бъде меко, за да може след това да го смесите с останалите продукти и да се уеднакви по-лесно. Смесвате брашното и бакпулвера, захарта и маслото, яйцата и млякото – разбивате всички продукти с миксер за около 5 минути, до получаването на пухкава еднородна смес. След това добавете половината от плодовете и целия шоколад.
Намаслете всяка формичка, напълнете я със сместа. Сложете я в микровълновата фурна за около 10 минути на силна степен. Ще разберете, че пудингът е готов, след като отгоре образува коричка.
Може да използвате ядки за украсата или да сложите вътре в самата смес. Още по-лесно за вас ще бъде ако си купите шоколад с ядки.
Оставете да поизстине 5-10 минути. Наредете останалите плодове върху него. По-желание може да поръсите с пудра захар преди това. Изстудете го преди сервиране.
Коментари