Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ето как да приготвите най-пухкавите американски палачинки

Ето как да приготвите най-пухкавите американски палачинки

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
американски палачинки

Почивните дни са идеални за приготвяне на така любимите на всички палачинки! Английската закуска може да бъде здравословен вариант, ако подберете съставките правилно.

Американските палачинки, приготвени с пълнозърнесто и овесено брашно, а не с универсално брашно, са по-пълноценни и поради високото си съдържание на фибри ви поддържат сити за дълго време.

Пълнозърнестите американски палачинки са богати на желязо, калций, фосфор, което ги прави идеален партньор за закуска при контролирана консумация.

Въпреки това, нищо не е по-добро от удовлетворението от топлите палачинки в неделната сутрин!

Ако сте любител на приготвянето на американски палачинки, но все пак искате да усъвършенствате начините си да ги направите по-пухкави, тези съвети и трикове за вкусни американски палачинки ще ви помогнат много:

Тайна съставка

Понякога, дори и да спазите рецептата точно, все пак може да откриете, че не е на ниво. Според някои професионални готвачи тайната на по-пухкавите американски палачинки е течността. "Хидратирането" на тестото е много важно, за да получите гладка текстура. За тази цел може да се използва допълнително олио, вода или яйца. Ако се съмнявате, малко вода винаги е сигурен начин да направите сместа гладка.

Не разбивайте прекалено сместа

Причината, поради която ви съветват да не бъркате прекалено тестото, се дължи на глутена в тестото. Ако разбърквате твърде дълго, глутеновите протеини ще се свържат твърде плътно с всяка, което ще направи палачинките ви твърди. Ако забележите малки бучки, спрете да бъркате точно в този момент.

Използвайте мътеница, а не мляко

приготвяне на американски палачинки
Снимка: Ирина Колева

Много хора използват мляко вместо мътеница в рецептата за палачинки. Опитайте да ги приготвите с мътеница и ще видите, че вкусът е текстурата са коренно различни.

Отделете белтъците от жълтъците

Ако използвате яйца в сместа си, най-добрият начин е да отделите жълтъците от белтъците. Да, малко е досадно, но ако резултатите са идеалните палачинки, усилията си заслужават! Първо добавете жълтъците към мокрите съставки и след като се смесят правилно със сухите съставки, оставете тестото да почине.

Все още не добавяйте белтъците. Точно преди да започнете да правите палачинките, сложете белтъците, но не ги смесвайте прекалено. Тестото може да изглежда малко гъсто но това е така само докато не направите най-пухкавите палачинки!

Ако сте вегетарианци, можете да използвате ябълково, бананово пюре или дори тофу.

Обърнете палачинката само веднъж!

Оставете палачинката да бухне, преди да я обърнете. Не бъдете прекалено нетърпеливи, докато правите американски палачинки.

След като разпределите тестото върху тигана, изчакайте известно време, докато шупне. Когато се повдигна лесно с шпатулата, тогава обръщате. Важно е да я обърнете веднъж.

Вижте още как да си направите:

- протеинови палачинки;

- овесени палачинки;

- или палачинкова торта;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest