Изпълнени с празничен вкус и лесни за приготвяне, тези пухкави палачинки са перфектната закуска. Те са много по-лесни от класическите коледни джинджифилови сладки, но вкусът е също толкова невероятен благодарение на подправките в тях.
Палачинките винаги са посрещани с радост от децата и тази рецепта не е по-различна. Но точно тези ще нарушат рутината и ще внесат доза празнично настроение както в дома ви, така и на трапезата ви.
И макар че джинджифиловият вкус е типичен за коледните лакомства, нищо не пречи да си приготвите джинджифиловите палачинки винаги когато ви се прииска - няма неподходящо време за тази вкусотия!
Необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. канела
1/8 ч.л. карамфил
1/4 ч.л. бахар
1 ч.л. джинджифил
2 с.л. масло (разтопено)
1/4 ч.ч. меласа
3/4 ч.ч. мляко
1/2 ч.л. ванилия
1 яйце
За сиропа:
1/4 ч.ч. меласа
1/2 ч.ч. кленов сироп
Начин на приготвяне:
Разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, солта, захарта, канелата, карамфила, бахара и джинджифил заедно в голяма купа, докато не се съчетаят напълно.
Разтопете маслото, след това добавете меласата, млякото, ваниловия екстракт и яйцето. Разбийте съставките, докато всичко се получи хомогенна смес.
Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте. Ако тестото е прекалено гъсто, добавете супена лъжица мляко.
Загрейте тиган на висока температура и след това го сложете на средно ниско ниво. Сложете 1/3 чаша тесто за всяка джинджифилова палачинка. Печете около 1 минута на страна или до златисто кафяво.
Пазете палачинките топли, докато приготвяте сиропа от меласа. Разбъркайте меласата с кленовия сироп в малка тенджера. Гответе, докато заври.
Изсипете сиропа на палачинките и доукрасете по желание със сметана.
Сега ви остава само да се потопите в невероятния им вкус и аромат, който носят. Приятен апетит!
Коментари