Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»5 безценни съвета при приготвяне на палачинки

5 безценни съвета при приготвяне на палачинки

Няма нищо по-хубаво от вкусни палачинки през уикенда. Ключът към страхотните палачинки обаче е техниката. Ето някои съвети за това как да ги направите правилно и да избегнете някои често срещани грешки.

1. Приготвяне на сместа

Сместа трябва да е гладка и да няма бучки в нея. В противен случай глутенът продължава да се развива и се получават жилави палачинки. За това смесете сухите и течните съставки, докато се получи гладка смес и няма видими бучки.

2. Почивка

За да не ви изиграе лоша шега, не пропускайте тази стъпка. Необходимо е сместа да почине (мах 30 мин). На глутена, който е активиран по време на смесването, му е необходимо време да се отпусне. Молекулите на нишестето в брашното абсорбират течността в тестото, като в крайна сметка му придават по-плътна консистенция.

3. Начало на печенето

Не трябва да е много горещ тиганът, в който се приготвят палачинките. Важно е да е затоплен навсякъде и маслото в него да е загрято до необходимата температура (без да пуши). Ако не сте съвсем сигурни, че тиганът е достатъчно горещ, не се страхувайте първо да направите малка тестова палачинка.

4. Температура

Високата топлина не готви палачинките по-бързо, а ги готви неравномерно с изгорели външни краища. Ако е максимално висока температурата, вътрешността остава сурова и лепкава. Настройването на подходящата температура на печене е един от ключовите моменти за страхотни палачинки. За добре приготвената палачинка със златисто-кафява външност и мека и задушена вътрешност поддържайте топлината средна.

5. Обръщайте палачинките само 1 път

Моментът, в който трябва да обърнете палачинките, е не когато се появят мехурчетата, а когато те се спукат. Обръщането на палачинките прекалено много пъти може да си накара да се разпаднат или да спаднат, като губят от хубавата си текстура.

Вижте още: Правилата на Гордън Рамзи за перфектни палачинки

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати