Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на Гордън Рамзи за перфектна палачинка

Тайните на Гордън Рамзи за перфектна палачинка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
146
Тайните на Гордън Рамзи за перфектна палачинка
Хубав тиган за палачинки - 26 см
Качество без компромис:
Хубав тиган за палачинки - 26 см
27.00 лв.

Има ли нещо по-хубаво от невероятния аромат на съботна палачинка? Без значение дали ги предпочитате със сладка или солена плънка, със сигурност това ще е първото нещо, което ще свърши на масата - особено, ако имате и деца вкъщи.

Ако и вие смятате така - тази статия е точно за вас. Тук ще откриете някои малко известни факти свързани с това сладко удоволствие, както и съвети на топ кулинар относно приготвянето им.

Хората по цял свят ги обожават, но на различни места те се приготвят и по различен начин. В Ирландия например в сместа за приготвянето им се добавят ром и ароматни подправки. Пържат се изключително тънки и се поръсват със захар и лимонов сок. Предложат ли ви палачинка в Холандия, бъдете подготвени за вкус на джинджифил, касис и шунка.

Начините на приготвяне, като оставим настрани съставките, са два - със или без набухвател. Американските палачинки са много пухкави именно заради бакпулвера в тях, докато в Русия те приличат по-скоро на питки, замесени с мая.

У нас пък традиционно приготвяме този десерт с мляко - прясно или кисело, но за още по-интересен и изразен вкус може да опитате с газирана вода, бяло вино, шампанско или дори бира.

Британският кулинарен експерт Гордън Рамзи споделя неговите тайни за перфектната палачинкова смес. Той казва, че е препоръчително сместа да се забърква с блендер, за да стане тя по-въздушна.

Тайните на Гордън Рамзи за перфектна палачинка

Течните съставки трябва да са или охладени, или на стайна температура, но в никакъв случаи топли. Започва се от по-ниска степен на блендера и постепенно тя се увеличава докато не се получи гладка смес.

Пърженето според него е също толкова важно, колкото и тестото. Палачинките трябва да се пържат на силен огън и в растителна мазнина. Ако ги предпочитате с масло, трябва да сте подготвени, че по този начин те загарят прекалено бързо, докато олиото може да се загрее до по-висока температура без да загори.

Използват се не повече от 2 с.л. мазнина за една доза палачинки. Завъртате бързо тигана за да се разлее сместа навсякъде и чакате. Не след дълго ще похапвате от крехкото, дантелено и много любимо лакомство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest