Кое е най-лесното и най-бързото за приготвяне ястие? На този въпрос всеки ще отговори, че това, естествено, са бърканите яйца. Тази питателна и вкусна храна може да бъде приготвена практически от всеки. Не са нужни никакви кулинарни способности, за да се забъркат няколко яйца.
Те не само са лесна, вкусна и бърза за приготвяне, но и не особено скъпа храна. Затова обучението в кулинарното изкуство започва с тази лека и непретенциозна рецепта.
Майсторите сред готвачите обаче оспорват широко разпостраненото мнение, че бърканите яйца са лесно за готвене ястие. Тези твърдения не са съвсем верни, защото майсторството при готвенето на бъркани яйца дава и резултата, който е много различен, ако не се познават тънкостите на това блюдо.
Триковете за вкусни бъркани яйца според майсторът в кулинарията
Известният готвач Гордън Рамзи, който притежава ресторантски вериги по цял свят, а също е известен със своето кулинарно шоу, което се гледа от милиони зрители, повдига завесата на тайните в кухнята си, които правят гозбите на готвача ценени от хора с всякакви вкусове и свикнали на различна кухня.
Разми посочва основната грешка при приготвянето на бъркани яйца, която се състои в това, че хората слагат подправките на яйцата преди да започнат да ги готвят. Дори съвсем малкото количество сол, сложена на яйцата преди готвене, ще промени консистенцията и готовата храна ще стане водниста.
Вторият съвет на майстора в кухнята е да не се бъркат яйцата, преди да се сложат в тигана. Това също разваля вкуса им.
Правилното приготвяне на бъркани яйца по съвет на готвача Гордън Рамзи
Рецептата трябва да се изпълнява по следния начин: яйцата се чукват направо в тигана и тогава им се добавя маслото. После се слагат на котлона. Щом започнат да се готвят, започваме да бъркаме, без да спираме. Непосредствено преди тиганът да се махне от котлона, се добавя сол и червен пипер на вкус.
Резултатът ще бъдат получените пухкави и вкусни бъркани яйца, с които ще изненадате приятно близките и гостите си.
Коментари