Gotvach.bg»Статии»Кулинария»Съвети за приготвяне на сандвичи

Съвети за приготвяне на сандвичи

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Съвети за приготвяне на сандвичи

Сандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври. Те са незаменими за детски рожден ден, за пикник, а можете да ги вземете в кутия, за да хапнете на обяд, докато си почивате в работата.

Ако трябва да правите много сандвичи, можете да облекчите труда си, като направите малка поточна линия. Наредете филиите една до друга, мажете ги със сосове и ги украсявайте с месо и зеленчуци.

За да се запазят свежи и вкусни, сандвичите трябва да са завити в прозрачно домакинско фолио или алуминиево фолио веднага след приготвянето им.

Избягвайте воднисти елементи като домати, защото те ще намокрят хляба. За да не се получи това не слагайте тези съставки директно върху филийката, а ги пригответе в отделен съд и украсете с тях сандвичите точно преди да ги сервирате.

Съвети за приготвяне на сандвичи

Избирайте правилно хляба за сандвичи. Той трябва да е плътен и да не се троши, докато го режете. Такъв хляб става още по-вкусен, като поеме достатъчно сос.

Направете собствен сос за сандвичи от смлени домати, пържен ситно нарязан чесън и ситно нарязани зелени подправки. Използвайте немазно сирене за сандвичите.

Вместо майонеза можете да използвате нискомаслен йогурт, разбъркан с горчица. Не използвайте за сандвичи мазно месо и кренвирши. Използвайте вместо тях пилешко, пуешко, риба тон и скариди.

Направете вегетариански сандвичи в арабски хлебчета. Напълнете ги с кръгчета червена и жълта чушка, резенчета домати, извара, нарязани на ивички краставици – пресни или кисели, и подправки по вкус.

Използвайте запържени кръгчета лук за сандвичите, те ще им придадат пикантност и сочност. За основа на сандвича използвайте филийка, намазана с масло, в което предварително сте добавили нарязани на ситно зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest