1. Когато правим тесто за палачинки, е необходимо да пресеем брашното, за да се обогати с кислород;
2. Необходимо е яйцата да се разбиват с тел или вилица, като едновременно с това се обира брашното от дъното и стените на купата;
3. Течните съставки се добавят постепенно при непрекъснато бъркане;
4. Към тестото се добавят 2 с.л. масло, като палачинките се пържат също в намазнен тиган;
5. Пържим/печем палачинките в нагорещен тиган (след това се намаля котлонът). Наливаме тестото с черпак;
6. По време на пържене мажем тигана с малко масло след всяка палачинка;
7. За да стане равномерна палачинката и да покрива тигана, е необходимо след сипването да накланяме тигана във всички посоки, докато покрие дъното;
8. Палачинката се обръща с помощта на лопатка, за да не се разкъса (ако не можете да я подхвърляте);
9. Готовата палачинка обръщаме с тигана в чинията. Тя трябва да е прозрачна като дантела;
10. Готовите палачинки подреждаме на купчина в чиния, поставяна над тенджера с бавно кипяща вода, като ги отделяме с оризова хартия. Разделени с оризовата хартия, можем да съхраняваме във фризера. За размразяване може да ползваме микровълновата или покрити с фолио в обикновена фурна при 140 градуса.
Коментари