Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Студена торта с палачинки от черен дробЗапочва да се реди тортата: Слага се палачинка, маже се с майонеза, ръси се по лъжичка от смета, отново палачинка, майонеза, смес и така докато се свършат....
11 Януари
Пикантен черен дробЛукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
18 Януари
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Паниран черен дробПоръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
24 Януари
1
Печен черен дробНарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
20 Окт.
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Пържен черен дробНарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час.
Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
04 Ноем.
Кавърма с черен дробДобавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре....
24 Май
Черен Дроб на СкараИзмиваме добре свинския дроб и го нарязваме на филийки, около 1 см дебели.
В купа поставяме всички продукти и добавяме черния пипер, разбъркваме и покриваме с капак.
Оставяме така за около 4 часа.
Отцеждаме като...
03 Юли
3
Черен дроб в гювечДробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.
Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
08 Ноем.
2
Черен дроб в панировкаПосле всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
20 Ноем.
Кървавица с черен дробСлагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
10 Януари
Пастет от черен дробПолученият пастет от черен дроб съхранява в хладилник най–много два дни....
16 Окт.
Пържен свински черен дробПърженият свински черен дроб е вкусен както топъл, така и студен....
03 Дек.
Предястие от черен дробСуровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
28 Април
Задушен агнешки черен дробВ 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук.
Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън.
След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.
Измития...
04 Юни
Паниран агнешки черен дробВсяко парче паниран агнешки черен дроб се пържи от двете страни и се изкарват върху кухненска хартия. Сервира се Панираният агнешки черен дроб с гарнитура по желание....
06 Юни
Задушен телешки черен дробСервирайте задушения телешки черен дроб, докато е топъл.
Да ви е вкусно!...
16 Септ.
Пастет от черен дробДробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.
След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
08 Април
Черен дроб с картофиДобре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки.
Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка).
Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не...
22 Януари