Тирамису без алкохолПотапяйте бишкотите в кафето за секунда и подреждайте в правоъгълна тавичка, докато покриете дъното ѝ.
След това ги намажете с дебел слой от крема. Продължете с ред напоени бишкоти и пак крем....
Коледен пунш без алкохолИзмийте добре лимоните и портокалите. Изцедете сока им и го прецедете.
Сложете го в голяма пунш купа (или кана). Добавете към тях сока от боровинки и газираната вода.
Прибавете захарта и канелата. Разбъркайте всичко...
Домашен горещ шоколад с алкохолПрепоръчително е горещият шоколад с алкохол да се разбърква периодично, докато се пие, тъй като бързо се сгъстява.
Рецептата за домашен горещ шоколад с алкохол е изпълнена....
Шарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
СолИма няколко вида сол: натриева, известна като готварска сол, калиева, йодирана, флуорирана сол.
История на солта
Произходът на думата сол трябва да се търси още по времето на Римската и Гръцката цивилизация....
Плодовете заздравяват коститеЗа здрави кости, яжте плодове! Консумирането на плодове е основна предпоставка за здравината на костите не само за подрастващите, но и за хората във всяка възраст....
Тиквата заздравява костите- Тиквите съдържат цинк, който е от съществено значение за имунната система, подобрява плътността на костите. Ето защо този плод се препоръчва горещо на хората, изложени на риск от остеопороза....
Соята заздравява коститеАко имате проблеми с костите, яжте соя, за да ги заздравите!
Освен че укрепва костите, соята забавя развитието на остеопороза. Това е много важно за жените, които навлизат в менопауза....
Бирата укрепва коститеСканирането било именно на костите на ръцете, защото костите на пръстите са едно от първите места в организма на човека, където личат първите признаци на остеопорозата – заболяването, което води до постепенно разрушаване...
Риба върху солВ тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност.
През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Домашна самардалена солРазмесват се със солта и се сушат на тъмно в плитки съдове.
След изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
Скумрия в солВ коремите на рибите поставете резени лимон и розмарин, а отгоре посипете останалата сол, като се постараете солта да покрие плътно рибите....
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Пиле на солПилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.
Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Панагюрска шарена солКазваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
Домашна шарена солРезултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
Ароматна сол самардалаИзсушената добре сол самардала, смиламе с машинка за мелене на кафе или счукваме ситно с хаванче.
Много вкусна и ароматна, придава прекрасен аромат на ястията....
Фокача с шарена солОтгоре се намазва с зехтин и поръсваме с шарена сол.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути до хрупкава коричка. Тестото може да се раздели на две части като мен, или само на една - изборът е ваш....
Пиле, печено върху солСъщо може да ползвате фолио, алуминиево, което да сложите в тавата, след което да посипете дъното със сол, така лесно ще почистите после....
Фокача с морска солНамазва се с останалия зехтин и се поръсва с морска сол. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Печено пиле в солИзсипете 1/4 от солта в тавичка за печене, поставете пилето с гърба нагоре и го покрийте плътно с още морска сол. Не бива да се вижда непокрита част от пилето....
Скариди, печени върху солСъвет:
Не отстранявайте всичката сол от скаридите. Стои красиво, ако има малко останала полепнала по тях, а и при белене част от нея попада върху месцето и така е по-вкусно....