Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусните катми на бабаВсяка готова катма мажете с мазнина и поръсвате или мажете с любима плънка.
За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце....
04 Януари
2
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Пухкави катми на сачПечете вкусните катми и от двете страни.
Поднесете ги с различни сирена, колбаси или сладка.
Пухкавите катми на сач са страхотна идея за закуска....
30 Дек.
Селски катми на тиганИзпържете катмите до хубав златист цвят.
Сервирайте топли със сладко по ваш избор.
Селските катми на тиган са много вкусни....
01 Февр.
Биди (катми) на сачПродължете така, докато свърши сместа, и после се насладете на най-вкусните биди (катми) на сач, намазани с домашно сладко или сирене....
08 Юни
2
Домашни катми на тиганОставяме сместа да отлежи поне 30 минути, след което изпичаме катмите.
Бон Апети!...
06 Февр.
3
Постните катми на бабаСместа за катмите престоява на стайна температура 20 минути, след което от нея се взема известно количество с черпак, което се разпределя по нагорещен и намазнен тиган.
Катмите се пекат от двете страни и се вадят....
03 Окт.
Ретро катми на сачПечем тънката катма от двете страни, като обръщаме с дървена лопатка. Готовата катма слагаме в голяма затоплена чиния и намазваме с масло, докато е гореща....
11 Февр.
Катми с кисело мляко на сачПостепенно прибавете брашното, бъркайки енергично до получаването на хубава гладка смес. Нагорещете намасления сач и сипвайте с черпак от сместа.
Печете катмите от всички страни....
12 Септ.
Катми с газирана вода на сачЖълтъците разреждаме с малко вода и използваме да напръскваме сача преди всяко печене на катма.
От втасалото тесто изпичаме катми и всяка намазваме с мас или масло и подреждаме една върху друга, да са мекички....
18 Януари
2
Катми с квасСмесете продуктите за вкусните катми в купа и разбъркайте добре.
Сложете тигана на котлона, намажете го с малко масло.
Вземете от сместа с черпак и хубаво разстелете в тигана....
26 Юни
Катми с млякоИзпечете катмите и от двете страни до порозовяване.
Наредете готовите катми в дълбока намаслена тава, като всяка една ръсите с леко подсолена вода и я намазвате с масло....
29 Юли
Катми с шоколадРазбъркайте отново – сместа трябва да бъде с консистенцията на боза. Оставете да престои един-два часа.
Изпечете катмите на слаб огън, като тиганът предварително се намазва с масло....
16 Януари
Катми с гъбиВърху всяка катма разпределяме от плънката, добавяме бучка масло и завиваме на руло.
Редим катмите в тавичка и ги запичаме за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
17 Юли
Катми с бананиС помощта на черпак загребвам от сместа и слагам на три места или две в тиган, намазан леко с масло.
Пека от двете страни. Кашата е по-гъсто от палачинковата. Стават ароматни, вкусни, меки. Да ви е сладко!...
28 Май
Катми с маслоРазбърквам и след 15-20 минути започвам да ги пека на сгорещен сач намазан с мас....
03 Февр.
1
Катми с лимонадаОставяме на топло да се образуват шупли, което значи че е готова за печене. На сач печем, като на няколко изпичания мажем с малко масло....
26 Септ.
Катми с ябълкиКъм това прибавяме брашното и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Прибавяме постепенно и останалото мляко.
Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка....
19 Февр.
Катми с кашкавалНагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите.
С черпак си изсипвам на 3 места в тигана. Пека ги от двете страни, като ги обръщам....
30 Май
2
Катми с ябълкиКъм това прибавяме брашното и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Прибавяме постепенно и останалото мляко.
Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка....
19 Февр.