Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусните катми на бабаВкусните катми на баба
04 Януари
2
Всяка готова катма мажете с мазнина и поръсвате или мажете с любима плънка. За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце....
Най-вкусните катмиНай-вкусните катми
13 Ноем.
5
Най-вкусните катми са готови....
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал......
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал......
Пухкави катми на сачПухкави катми на сач
30 Дек.
Печете вкусните катми и от двете страни. Поднесете ги с различни сирена, колбаси или сладка. Пухкавите катми на сач са страхотна идея за закуска....
Селски катми на тиганСелски катми на тиган
01 Февр.
Изпържете катмите до хубав златист цвят. Сервирайте топли със сладко по ваш избор. Селските катми на тиган са много вкусни....
Биди (катми) на сачБиди (катми) на сач
08 Юни
2
Продължете така, докато свърши сместа, и после се насладете на най-вкусните биди (катми) на сач, намазани с домашно сладко или сирене....
Домашни катми на тиганДомашни катми на тиган
06 Февр.
3
Оставяме сместа да отлежи поне 30 минути, след което изпичаме катмите. Бон Апети!...
Постните катми на бабаПостните катми на баба
03 Окт.
Сместа за катмите престоява на стайна температура 20 минути, след което от нея се взема известно количество с черпак, което се разпределя по нагорещен и намазнен тиган. Катмите се пекат от двете страни и се вадят....
Ретро катми на сачРетро катми на сач
11 Февр.
Печем тънката катма от двете страни, като обръщаме с дървена лопатка. Готовата катма слагаме в голяма затоплена чиния и намазваме с масло, докато е гореща....
Катми с кисело мляко на сачКатми с кисело мляко на сач
12 Септ.
Постепенно прибавете брашното, бъркайки енергично до получаването на хубава гладка смес. Нагорещете намасления сач и сипвайте с черпак от сместа. Печете катмите от всички страни....
Катми с газирана вода на сачКатми с газирана вода на сач
18 Януари
2
Жълтъците разреждаме с малко вода и използваме да напръскваме сача преди всяко печене на катма. От втасалото тесто изпичаме катми и всяка намазваме с мас или масло и подреждаме една върху друга, да са мекички....
Катми с квасКатми с квас
26 Юни
Смесете продуктите за вкусните катми в купа и разбъркайте добре. Сложете тигана на котлона, намажете го с малко масло. Вземете от сместа с черпак и хубаво разстелете в тигана....
Катми с млякоКатми с мляко
29 Юли
Изпечете катмите и от двете страни до порозовяване. Наредете готовите катми в дълбока намаслена тава, като всяка една ръсите с леко подсолена вода и я намазвате с масло....
Катми с шоколадКатми с шоколад
16 Януари
Разбъркайте отново – сместа трябва да бъде с консистенцията на боза. Оставете да престои един-два часа. Изпечете катмите на слаб огън, като тиганът предварително се намазва с масло....
Катми с гъбиКатми с гъби
17 Юли
Върху всяка катма разпределяме от плънката, добавяме бучка масло и завиваме на руло. Редим катмите в тавичка и ги запичаме за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Катми с бананиКатми с банани
28 Май
С помощта на черпак загребвам от сместа и слагам на три места или две в тиган, намазан леко с масло. Пека от двете страни. Кашата е по-гъсто от палачинковата. Стават ароматни, вкусни, меки. Да ви е сладко!...
Катми с маслоКатми с масло
03 Февр.
1
Разбърквам и след 15-20 минути започвам да ги пека на сгорещен сач намазан с мас....
Катми с лимонадаКатми с лимонада
26 Септ.
Оставяме на топло да се образуват шупли, което значи че е готова за печене. На сач печем, като на няколко изпичания мажем с малко масло....
Катми с маяКатми с мая
01 Юни
Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....
Катми с ябълкиКатми с ябълки
19 Февр.
Към това прибавяме брашното и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Прибавяме постепенно и останалото мляко. Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка....
Катми с кашкавалКатми с кашкавал
30 Май
2
Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите. С черпак си изсипвам на 3 места в тигана. Пека ги от двете страни, като ги обръщам....
Катми с ябълкиКатми с ябълки
19 Февр.
Към това прибавяме брашното и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Прибавяме постепенно и останалото мляко. Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка....
Катми с маяКатми с мая
01 Юни
Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....