Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гхи (пречистено масло)Гхи (пречистено масло)
10 Дек.
2
Готовата смес, която е останала в буркана след преливането, трябва да бъда чиста (т.е. да няма бели следи) и да не попада вода в нея....
Омлет с гхиОмлет с гхи
07 Април
В незалепващ тиган слагаме малко пречистено масло Гхи, чакаме да се разтопи и изсипваме сместа вътре в тигана....
Лимецов тутманик с ГХИЛимецов тутманик с ГХИ
04 Март
Оставя се да втаса 30 мин. Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса. Лимецовият тутманик с ГХИ е готов....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира се не е нужно в кукър, но с него мога с точност да регулирам температурата....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Филийки със сушени домати и ГХИФилийки със сушени домати и ГХИ
18 Май
Филийките се намазват обилно с ГХИ от двете страни. Пекат се в предварително загрята фурна, като се поставят върху решетката, а отдолу на дъното на фурната се поставя фолио. Пекат се 7 мин на 150 градуса, като решетката...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Започнете да готвите с ГХИ! Вижте защоЗапочнете да готвите с ГХИ! Вижте защо
24 Септ.
2
Гхи се използва от хиляди години, съвсем буквално. Това е наистина древна здравословна храна и определено не е прищявка. Първата известна употреба на маслото е била през 2000 г. пр. Хр. Гхи бързо се интегрира в диетите,...
Какво да приготвим с пречистено масло ГхиКакво да приготвим с пречистено масло Гхи
19 Окт.
1
Аюрведа е най-древната индийска наука за здравето. Според нея един от най-полезните продукти, които могат да се консумират, е пречистеното масло Гхи. Определя се като пречистено, тъй като е преминало през термична обработка...
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКак да си приготвим пречистено масло Гхи
19 Септ.
В стремежа си да подобрят своя начин на живот все повече хора се доверяват на древните повели за здравословна храна. Според индийската наука за здравето и дълголетието Аюрведа има хранителен продукт, който е изключително...
Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИПротеинови мъфини с маслинова паста и ГХИ
02 Март
Продължава да се разбърква с миксер на висока степен 10 Мин. Във формички за мъфини се сипва от сместа до половината, слага се една ч.л. маслинова паста и се допълва със смес....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Оризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИОризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИ
02 Окт.
., след което се изсипват върху гевгир и се заливат с топла вода, за да се измият от брашното. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олио в тиган с незалепващо покритие....