Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руски пирог с каймаПечурките се нарязват на резени, беконът се реже на малки кубчета. Лукът се реже на ситно и се запържва заедно с бекона в маслото.
Добавят се гъбите, нарязаният на ситно магданоз и солта. Пърги се, докато не се изпари...
31 Август
Руски пирог с касисЯйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото и прясното мляко и се разбърква добре.
Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към яйчената смес. Тестото се излива в тава, постлана с хартия за печене.
Касисът...
23 Август
Руски пирогиСлед като тестото почине, разделяме го на равни топки, оформяме класическите пирожки и пържим в нагорещено олио.
Поставяме готовите руски пироги върху кухненска хартия....
13 Окт.
Руски картофен пирог с рибаВ съд от йенско стъкло се слага половината картофено пюре, отгоре се слага плънката и пирогът се покрива с пюре.
Руския картофен пирог с риба се пече 30 минути на 180 градуса....
15 Юни
Руски ванилов пирог с орехиПирогът се украсява с капки разтопен шоколад и се поръсва с пудра захар....
20 Януари
Манник (Руски пирог с грис)След изпичане се оставя да се охлади, маха се рингът и отгоре пирогът се намазва със сладко по избор или шоколад, в моя случай - сладко от боровинки....
07 Февр.
Руски пирог с цели крушиПирогът се пече 40 минути на 180 градуса. Внимателно се вади от формата и се поръсва с пудра захар....
02 Март
Руски пирог с прясно зелеЗелето се нарязва на ситно, посолява се и се сварява 10 минути. Отцежда се и се запържва до омекване, без обаче да става златисто.
След като изстине, се добавят нарязаният на ситно копър, нарязаният лук и черният пипер...
29 Юли
Руски целувчен пирог с боровинкиМаслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със сметаната, брашното и бакпулвера. Замесва се тесто, прави се на топка и се оставя за 20 минути в хладилника. Вади се и се слага в тавичка, като се правят стенички...
23 Септ.
Руски бърз пирог с прасковиОт брашното се отделят 3 супени лъжици. Останалото брашно се смесва с една супена лъжица от захарта. Добавя се ванилията.
Маргаринът се разтопява, смесва се с олиото и прясното мляко. Сместа се добавя към брашното и се...
21 Септ.
Руски тиквен пирог с кокосТиквата се настъргва на едро. Сварява се на бавен огън, докато се изпари влагата.
Сваля се от огъня и се охлажда леко. Яйцата се разбиват със захарта и млякото, добавят се към тиквата и сместа се излива в тавичка, намазана...
21 Април
Руски пирог с пушена скумрияОт брашното, едно от яйцата, маслото, рома, солта и малко вода се замесва тесто.
Разточва се на правоъгълна кора, краищата се прегъват към средата и се оставя на хладно за половин час, покрито с влажна кърпа.
Разточването...
20 Януари
Руски пирог с пюре от ябълкиОхлажда пирога се и се посипва с пудра захар и канела.
Източник: Руска кухня...
02 Окт.
Руски пирог с извара и боровинкиПриготвя се тесто, като омекналото масло се смесва със захарта и яйцата. Брашното се смесва с какаото и се добавя към маслената смес.
Добавя се гасената с оцет сода и се разбърква. Кафето се смесва с горещата вода и се...
07 Септ.
Руски пирог с круши и малиниКрушите се обелват, нарязват се на тънки резенчета. Добавят се захарта, малините и канелата и всичко се разбърква.
Маслото се нарязва на ситно и се смесва с брашното и захарта така, че да се образуват трохи.
Плодовата...
30 Август
Руски пирог с извара и ябълкиОтгоре се разпределят нарязаните на тънки резени ябълки и пирогът се пече 50 минути на 180 градуса....
12 Окт.
Руски пирог с пиле по графскиОт 1 яйце, брашното, една чаша сметана и солта се замесва тесто. Маслото се намачква с вилица. Тестото се разточва на квадрат и в средата се слага маслото. Прегъва се и се разточва отново. Пак се прегъва и се разточва, след...
16 Юни
Руски пилешки пирог в два цвятаПилешкото филе се сварява и се нарязва на ситно. Половин чаша бульон се оставя настрана. Лукът се реже на ситно и се запържва в малко олио до златисто. Доматите се нарязват на ситно и се добавят към лука заедно с пилешкото...
22 Окт.
Ароматен ябълков пирог по рускиОставя се във формата да се охлади, след което сладкият пирог се изважда внимателно и се поръсва по желание с пудра захар.
Много нежен и ароматен сладкиш от руската кухня....
21 Ноем.
Руски пирог по старинна рецептаЛимонът и портокалът се изцежда, соковете се смесват и с тях се полива пирогът. Поръсва се с останалата захар и с филираните бадеми и се пече още 25 минути. Сервира се топъл....
28 Ноем.
Руски пирог от ягодов конфитюрБелтъците се смесват с конфитюра и се разбиват при непрекъснато бъркане в една посока, докато не се образува много гъста смес с белезникав цвят.
Сместа трябва да е толкова гъста, че ако се сложи в нея лъжица, тя трябва...
01 Септ.
Руски пирог от сушени ябълкиЯбълките се заливат с вряла вода и се варят при непрекъснато бъркане до омекване. Претриват се през гевгир и се смесват със захарта.
Пюрето се вари 10 минути до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Белтъците се разбиват...
04 Септ.