Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Туршия с гулияГрудки от гулия се почистват и измиват много добре с четка на течаща вода.
На дъното на буркан се поставят 2-3 клонки кервиз и нареждаме почистената гулия.
Пълни се с вода на два пръста под ръбчето. Водата се сипва...
25 Ноем.
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани. Отгоре подредете бамята...
05 Окт.
1
Туршия с броколиПочистете зеленчуците добре, като накъсате розичките броколи, целината обелете и нарежете на ивички. В емайлиран съд ги наредете и ги поръсете със сол. Оставете да престоят за 7-8 часа.
Оттеклият се сок прецедете и заедно...
05 Окт.
Туршия с мариновани дюлиПоставете всички съставки, с изключение на дюлите, в голяма тенджера с 200 мл вода и оставете течността да заври, като я разбърквате енергично, за да се разтвори захарта. Намалете котлона на средна температура и гответе за...
12 Юни
Бърза туршия с карфиолАко няма да я хапвате веднага, бързата туршия с карфиол се прибира на хладно и тъмно място....
24 Окт.
1
Бърза туршия в бидонМоже да се консумира още на следващия ден бързата туршия в бидон.
На хладно място издържа повече от месец....
02 Окт.
3
Есенна туршия в тенджераКонсумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни.
С всеки изминал ден туршията става все по-вкусна.
Опитайте тази вкусна есенна туршия в тенджера....
14 Окт.
1
Туршия в трилитрови бурканиВсички зеленчуци се измиват и подсушават. Камбите се изтърбушват и почистват от семената, морковите се режат с помощта на къдрав нож, карфиолът се разкъсва на розички, зелето се почиства и реже на едри резени.
На дъното...
09 Ноем.
4
Солена туршия в бидонПървите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
08 Ноем.
5
Гръцка туршия с патладжаниЗатворете плътно и варете гръцка туршия с патладжани около 15 минути....
24 Август
Гъбена туршия с виноГотовата гъбена туршия може да се съхранява на тъмно и хладно място за дълго време.
Страхотна и много вкусна гъбена туршия с вино....
13 Април
Цветна туршия с гулияНакисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета,...
20 Окт.
1
Селска туршия в бидонНа дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на две. Карфиолът се дели на големи розички и се добавя към морковите в бидона....
04 Дек.
3
Мешана Туршия в БурканиИзмиваме зеленчуците добре и нарязваме морковите на колелца, а всичко останало на дребно.
В голям съд ги смесваме, разбъркваме и напълваме в буркани.
Поставяме всички подправки в буркана, заливаме с вряла вода, запечатваме...
09 Март
Туршия в пластмасови бутилкиЗа да ни е лесно при ваденето на готовата туршия горната част на бутилката изрязваме, за да се получи по-широк отвор. Похлупваме шишето с отрязаното парче....
08 Ноем.
Зелева туршия в кофаНакрая на една седмица имаме зелева туршия от нарязано зеле за салатка....
28 Ноем.
Туршия с пържени чушкиПърво се измиват едрите чорбаджийски чушки и дръжките се отрязват с ножица. С вилица се дупчат на 3-4 места и приготвяме всички чушки по този начин.
В дълбок тиган се загрява олио и пускаме по 5-6 чушки да се пържат, като...
24 Ноем.
Медена туршия с камбиРазполовете и почистете чушките камби. Нарежете ги на четвъртинки. Нарежете и зелето и моркова на едро. Накъсайте листата на целината.
В дълбок съд на котлона налейте водата и добавете захарта, зехтина, оцета и меда. Овкусете...
25 Окт.