Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пловдивски курабииПловдивски курабии
30 Април
Пловдивските курабии са готови! Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Вталеният Люси Иларионов разкри диетата сиВталеният Люси Иларионов разкри диетата си
16 Февр.
Режисьорът Людмил Иларионов, който неотдавна се подложи на операция за свиване на стомаха в елитна турска клиника, вече е неузнаваем. За броени месеци любимият на Ани Хоанг е успял да се пребори с наднорменото тегло,...
Картофи с лук по пловдивскиКартофи с лук по пловдивски
14 Март
Сварете и облете картофите. нарежете ги на тънки резенчета и ги разбъркайте с нарязания на тънки полумесеци лук, олиото, червения пипер, лимоновия сок или оцет и посолете на вкус. Така приготвената картофена салата се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Спанак с ориз и кашкавал по пловдивскиСпанак с ориз и кашкавал по пловдивски
24 Април
Запича се спанакът с ориз и кашкавал по пловдивски в предварително загрята фурна за 20 мин на 180°C....
Билката столетник срещу бронхитБилката столетник срещу бронхит
29 Ноем.
Столетникът има листа, които са месести и сочни. Това растение живее предимно в Тропиците, субтропиците и Средиземноморието....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
За предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Лапад с ориз и див чесън по пловдивскиЛапад с ориз и див чесън по пловдивски
17 Април
Лападът с ориз и див чесън по пловдивски е готов!...
Разкриха диетата на неандерталцитеРазкриха диетата на неандерталците
27 Юли
Много пъти преди това учените са се опитвали да разгадаят диетата на неандерталците, но поради липсата на достатъчно доказателства, те не можеха да направят крайни заключения....
Макдоналдс разкри тайните си рецептиМакдоналдс разкри тайните си рецепти
15 Август
4
Един от главните готвачи на веригата за бързо хранене Макдоналдс разкри тайната на т.нар....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Магическата книга Алдарая разкри тайните сиМагическата книга Алдарая разкри тайните си
25 Април
Загадката на тайнствената книга Алдарая е разкрита. Мистичните ѝ писания ще променят света. Откакто се помним, в човешката история са се появявали много мистични книги. Много от тях са неразгадани и до днес....
Азис разкри тайната на успеха сиАзис разкри тайната на успеха си
20 Август
Каква е тайната на огромния му успех, разкрива самият Азис пред Жълтите новини. Каква е тайната ли?...