Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пловдивски курабииПловдивските курабии са готови!
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
30 Април
Вталеният Люси Иларионов разкри диетата сиРежисьорът Людмил Иларионов, който неотдавна се подложи на операция за свиване на стомаха в елитна турска клиника, вече е неузнаваем. За броени месеци любимият на Ани Хоанг е успял да се пребори с наднорменото тегло,...
16 Февр.
Картофи с лук по пловдивскиСварете и облете картофите. нарежете ги на тънки резенчета и ги разбъркайте с нарязания на тънки полумесеци лук, олиото, червения пипер, лимоновия сок или оцет и посолете на вкус.
Така приготвената картофена салата се...
14 Март
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Спанак с ориз и кашкавал по пловдивскиЗапича се спанакът с ориз и кашкавал по пловдивски в предварително загрята фурна за 20 мин на 180°C....
24 Април
Билката столетник срещу бронхитСтолетникът има листа, които са месести и сочни. Това растение живее предимно в Тропиците, субтропиците и Средиземноморието....
29 Ноем.
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
16 Ноем.
1
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
05 Февр.
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
19 Окт.
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
08 Февр.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
11 Юни
1
Разкриха диетата на неандерталцитеМного пъти преди това учените са се опитвали да разгадаят диетата на неандерталците, но поради липсата на достатъчно доказателства, те не можеха да направят крайни заключения....
27 Юли
Макдоналдс разкри тайните си рецептиЕдин от главните готвачи на веригата за бързо хранене Макдоналдс разкри тайната на т.нар....
15 Август
4
Как да си направим домашна юфкаИзсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки...
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
14 Септ.
1
Украински борш по мой си начин1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
14 Юни
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април
Магическата книга Алдарая разкри тайните сиЗагадката на тайнствената книга Алдарая е разкрита. Мистичните ѝ писания ще променят света.
Откакто се помним, в човешката история са се появявали много мистични книги. Много от тях са неразгадани и до днес....
25 Април
Азис разкри тайната на успеха сиКаква е тайната на огромния му успех, разкрива самият Азис пред Жълтите новини.
Каква е тайната ли?...
20 Август